RETRO RÁDIÓ

Hatalmas bejelentést tett a Buckingham-palota





Újabb baba érkezik a királyi családba, a hírt a Buckingham-palota jelentette be szerdán. Gyermeket vár Beatrix hercegnő, II. Erzsébet királynő 32 esztendős unokája.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.19.
gólyahír

Beatrix hercegnőt - András yorki herceg, a brit uralkodó harmadik gyermeke és volt felesége, Sarah Ferguson elsőszülött leányát - 2019 szeptemberében jegyezte el Edoardo Mapelli Mozzi 39 éves olasz ingatlanmágnás, akinek egy korábbi kapcsolatából már van egy kisfia.

Az esküvőt eredetileg tavaly májusra tervezték, de a koronavírus-járvány miatt új időpont nyilvános kijelölése nélkül elhalasztották.

Beatrix és Mozzi végül tavaly július 17-én házasodott össze a windsori királyi rezidencián, szűk családi körben és szinte titokban, hiszen a ceremóniát az udvar előre nem jelentette be.

A házaspár első gyermeke a 95 esztendős II. Erzsébet királynő tizenkettedik dédunokája lesz, egyben valószínűleg a második, aki az uralkodó néhai férje, az április 9-én, életének századik évében elhunyt Fülöp edinburghi herceg halála után jön a világra.

Harry herceg és szintén várandós felesége, Meghan hercegnő második gyermekének érkezése néhány héten belül várható, nagy valószínűséggel Beatrix első gyermekének születése előtt.

Hamarosan jön a második gyerek (Fotó: Northfotó)

Fülöp herceg - aki 2017 őszén visszavonult a hivatalos közszerepléstől - még jelen volt Beatrix tavaly nyári esküvőjén, de ez volt az utolsó olyan nagy jelentőségű esemény a királyi családban, amelyen rész tudott venni.

Beatrix hercegnő jelenleg a kilencedik a brit trónutódlási sorban, de a tizedikre kerül vissza, amint Harry és Meghan második gyermeke megszületik. Beatrix gyermeke a tizenegyedik lesz a trónöröklési sorrendben.

Harry - az uralkodó unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - Meghannal együtt tavaly felhagyott a királyi család magas rangú tagjaként ráháruló hivatalos feladatok ellátásával és a házaspár Amerikába költözött.

Harry azonban megőrizte hercegi címét és hatodik helyét a brit trónutódlási sorban

Hercegnőként és az uralkodó unokájaként Beatrix is jogosult a „királyi fenség” megszólításra, de a királyi család hivatalos mindennapi tevékenységében ő sem vesz részt, polgári állása van: Beatrice York néven az Afiniti nevű, New York-i székhelyű szoftvertechnológiai vállalat alelnöki tisztségét tölti be.

Beatrix húga, Eugénia hercegnő 2018 októberében ment férjhez a szintén polgári származású 33 éves Jack Brooksbankhez. Első gyermekük, August Philip Hawke Brooksbank február 9-én született.

Másfél hónappal később Zara Tindall, II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája - az uralkodó egyetlen leányának, Anna hercegnőnek a lánya - egészséges fiúgyermeknek adott életet.

Zara Tindall kisfia olyan gyorsan érkezett, hogy nem jutottak el a kórházig, a gyermek otthon, a fürdőszobában jött a világra (Fotó:Getty Images)

A királynő így a már megszületett és a következő hónapokban érkező hercegi gyermekekkel együtt négy új dédunokának örvendhet az idén.





Ezeket olvastad már?
Bolti eladóból lett a világ leghíresebb asszonya – Victoria Beckham 50 éves

Bolti eladóból lett a világ leghíresebb asszonya – Victoria Beckham 50 éves

„Dőlt belőle a vér…” – Balesetet szenvedett a Zsákbamacska forgatásán Kárpáti Rebeka

„Dőlt belőle a vér…” – Balesetet szenvedett a Zsákbamacska forgatásán Kárpáti Rebeka

Durván beszóltak a szexi énekesnőnek – Úgy vágott vissza, hogy tanítani kellene!

Durván beszóltak a szexi énekesnőnek – Úgy vágott vissza, hogy tanítani kellene!

Micsoda? Csaló napot tartott Dwayne Johnson: ezt nézd, mit tolt be!

Micsoda? Csaló napot tartott Dwayne Johnson: ezt nézd, mit tolt be!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás