John Lennon néhány nappal azután írt egy levelet Paul McCartney-nak, hogy a Melody Maker brit zenei magazin 1971. novemberi számában megjelent egy interjú McCartney-val, amelyben őt és a The Beatlest is kritizálja. John Lennon nem fogta vissza magát és alaposan beolvasott McCartney-nak.

Az egész levélből érezni lehet, hogy John nagyot csalódott Paulban. Leírja neki, hogy úgy gondolja, Paul hálátlan a The Beatlestől kapott pénzért és nem akarta rátenni a lemezükre az Imagine című dalát – írja a TMZ.

John Lennon azért is neheztelt, amiért Paul McCartney meg sem említette feleségeiket Fotó: Farabola/Leemage

John Lennon azért is neheztelt, amiért Paul McCartney meg sem említette feleségeiket Fotó: Farabola/Leemage

A Beatles ekkor már több mint egy éve felbomlott és a pénzen ment az alkudozás éppen. A levélben John szinte könyörög Paulnak, hogy ügyvédek nélkül találkozzanak, majd egy hirtelen csavarral megvádolja, amiért a háta mögött felvásárolta egy másik lemezcég részvényeit.

A levél utóiratában John kitér a feleségeikre is. Hiányolja, hogy Paul meg sem említette őket az interjúban és megjegyzi, „azt hittem, már megértette, hogy én JOHNANDYOKO vagyok”.

A gépelt levelet, amely John néhány kézzel írt kiegészítését és aláírását tartalmazza, a Gotta Have Rock and Roll árverésre bocsátja. Az előzetes becslések szerint legalább 30 ezer dollár lesz a kikiáltási ára.