RETRO RÁDIÓ

Barta Sylvia: Senkinek nem kívánom azt, amit átéltem





A gyermekeit is beoltatná a koronavírus elleni védőoltással Barta Sylvia. A TV2 sztárja egy évvel ezelőtt fertőződött meg a betegséggel, de a vírus utóhatásait még hónapokon át érezte. Éppen ezért mindenkit arra biztat, oltassa be magát.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2021.04.22.
koronavírus vakcina

Mindenkit a koronavírus elleni oltás beadatására biztat Barta Sylvia. A TV2 csinos időjósa maga is átesett az alattomos betegségen: tavaly márciusban fertőződött meg a vírussal, csaknem elsőként az ismert magyar közszereplők közül. Sylvia pokoli heteket élt át, és megküzdött az úgynevezett poszt-Covid betegséggel is. Hosszú hónapokba telt, míg visszanyerte az energiáját.

Kínozták a maradványbetegségek

– Senkinek nem kívánom azokat a heteket, amelyeket a koronavírus miatt átéltem. A legrosszabb ebben a betegségben, hogy hiába lett utána negatív a tesztem, a különböző maradványtünetek még hónapokig kínoztak. Éreztem, hogy az erőnlétem nem a régi: bár korábban kemény edzéseket tartottam a csoportjaimnak hetente többször is, a betegség után nemhogy edzeni, de a háziasszonyi teendőimet ellátni sem volt erőm. Amikor hazaértem a munkából, elnyúltam a kanapén, és muszáj volt aludnom. Ez az időszak nagyjából novemberig, tehát hét hónapig tartott – mondta el a Metropolnak Barta Sylvia, akit lelkileg is megviselt ez az időszak.

Férje mentette meg

– Egy tevékeny ember számára nagyon nehéz lelkileg feldolgozni, hogy hiába szeretné, a szervezete nem engedi elvégezni a legalapvetőbb tevékenységeket sem. Mérhetetlenül hálás vagyok a férjemnek, aki ezekben az időkben is teljes vállszélességgel állt mellettem. A saját munkája mellett gondja volt a háztartásra, a lányainkra és rám is. A betegség csak még jobban megerősítette a kapcsolatunkat.

Lányait is beoltatná

A TV2 időjárás-jelentője azóta már megkapta az első védőoltását, és mindenki mást is arra biztat, éljen a lehetőséggel.

– Egyébként is oltáspárti vagyok, a lányaimnak minden gyermekkori védőoltást beadattam, nemcsak a kötelezőket, de az ajánlottakat is. Ha kiderül, hogy valamelyik vakcina a gyermekek számára is biztonságosan beadható, akkor nem fogok habozni, és beoltatom a lányaimat is, mert nemcsak magunkért és értük, hanem az elkövetkezendő generációért is felelősséggel tartozunk! Azt gondolom, ezt a vírust csak összefogással győzhetjük le. Hinnünk kell az orvosokban, a szakemberekben és a vakcinák hatékonyságában. Én, aki már egyszer átestem ezen a betegségen, senkinek nem kívánom azt, amit átéltem fizikailag és lelkileg, éppen ezért biztatok mindenkit, hogy igényelje a védőoltást.

Barta Sylvia az oltás beadatására buzdít (Fotó: TV2)

 





Ezeket olvastad már?
Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

A TV2 sztárja a fiával tölti a húsvétot

A TV2 sztárja a fiával tölti a húsvétot

„Nagyon-nagyon sokan írnak rám” – Peter Srámek körül zsonganak nők, mióta lefogyott

„Nagyon-nagyon sokan írnak rám” – Peter Srámek körül zsonganak nők, mióta lefogyott

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás