Szülei példáját követi Bajor Lili





A TV2 képernyőjén tűnt fel Bajor Lili. A színésznő a Doktor Balaton című sorozatban kapott szerepet, ennek kapcsán nyilatkozott a szakmáról és arról, milyen elveket követ magánéletében.



Megosztás
Szerző: E.J.
Létrehozva: 2022.06.24.
Bajor Lili

Feszített munkatempó, családias légkör

Lili 2019-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, azóta szabadúszó, így ő döntheti el, mely munkákat, szerepeket vállalja el. A Doktor Balaton egy izgalmas kikacsintás volt számára a színpadi világból.

– Nagyon jó volt a stábbal együtt dolgozni, sokakat ismertem, néhányukkal dolgoztam már együtt korábban. Családias volt a forgatás, de tagadhatatlanul mozgalmasan teltek a napok. Előfordult, hogy előző este színházban játszottam, hajnalban pedig jött értem a stábautó – mondta el a Metropolnak Bajor Lili, hozzátéve, hogy az évek során hozzászokott a rengeteg munkához. – Az egyetemen teljesen szokványos volt, hogy reggel nyolcra bementünk és éjfélkor jöttünk el. Az volt életem egyik legizgalmasabb és legjobb időszaka, élvezem a pörgést.

Fotó: Fotó: TV2

A film teljesen más, mint a színpad

De vajon van-e egy színművész számára jelentős különbség egy színdarab és egy forgatás között? Lili szerint mindenképpen.

Színházi gyereknek érzem magam, a színpad felé húzok, bizonyára a szüleim miatt is. Filmet csinálni azért kihívás, mert minden apró gesztust felvesz a kamera, viszont ha elrontod a jelenetet, újraforgathatod. A színházban ez nem lehetséges, viszont ott érzem a közönség energiáját, látom a reakciójukat a darab végén, van egyfajta közvetlenség. A filmnek és a színháznak is megvan a varázsa – fogalmazott a színésznő.

Erős támogatói közeg áll mögötte

Színész szülők gyermekeként Lili egészen kiskorától fogva belelátott a színházi életbe, így már a kezdetektől fogva otthonosan mozgott a színpadon. Rengeteget tanult a szüleitől, egykori osztályfőnökére, Zsótér Sándorra pedig bármikor számíthat.

Anyukámmal nagyon szoros, bizalmas a kapcsolatunk, ő ismeri minden rezdülésemet, de vele nem szoktam mélyebb beszélgetéseket folytatni a szerepeimről. Ha valamivel meg vagyok akadva, akkor inkább a volt osztályfőnökömet hívom fel. Nem azért, mert nem bízom anya véleményében, hanem mert az osztályfőnököm foglalkozott velem öt évig, és talán jobban rálát a szerepeimmel kapcsolatos kérdéseimre. Anya viszont mindent tud rólam, vele a feladataim lelki hátterét, nehézségeimet beszélem meg.

Nincsenek sztárallűrök

Sok művésszel ellentétben Bajor Lilinek nincsenek sztárallűrjei; ugyanúgy tud örülni a kollégái sikerének, mintha vele történtek volna és nem rivalizál a pályatársakkal.

– A színpadon nyilvánvalóan a szerepemmel foglalkozom, de amikor lejövök onnan, ugyanúgy tudok Bajor Lili lenni, mint minden hétköznapi ember. Ez egyrészt a személyiségemnek is köszönhető, másrészt pedig a szüleimtől sem láttam soha azt, hogy azért, mert ismertek, elvárják, hogy művészúrként vagy művésznőként tekintsenek rájuk – árulta el. – Amikor tehetem, nézőként is eljárok színházba, mert hiszek benne, hogy sokat tanulhatok a kollégáim játékából. Sosem voltam irigy típus, és bár tisztában vagyok vele, hogy a művészvilág egy versenyistálló, szerintem van elég baj a világban ahhoz, hogy legalább mi, színészek ne áskálódjunk egymás ellen azért, mert én két mondattal több vagy kevesebb szöveget kapok egy jelenetben.





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás