Alec Baldwinnak át kellett adni a telefonját a rendőrségnek, amit korábban azért nem akart a nyomozók számára oda adni, mert állítása szerint privát szerelmes üzenetek vannak rajta – írja a Mirror.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a színész a Rust című készülő alkotás forgatásán halálosan megsebesítette Halyna Hutchins operatőrt, és még a mai napig nem derült ki, hogy ki az igazi hibás a balesetben. A telefon átvizsgálására már decemberben kiadták a rendőrség számára az engedélyeket, azonban azt csak most volt hajlandó az egyenruhásoknak átadni a színész.

Alec Bladwin teljesen összetört közvetlenül a baleset után Fotó: Twitter

Alec Bladwin teljesen összetört közvetlenül a baleset után (Fotó: Twitter)

A bírósági dokumentumok alapján megvizsgálják a szöveges üzeneteit, az e-mailjeit, és a közösségi hálón történő kommunikációját is Alec Baldwinnek. A színész ügyvédje így nyilatkozott az ügyről a lapnak:

Alec önként adta át a telefonját a hatóságoknak ma reggel, hogy befejezhessék a nyomozást” – mondta el Aaron Dyer Baldwin jogi képviselője. Itt még nem ért véget a férfi nyilatkozata.

Ez a dolog nem a telefonról szól, sokkal inkább arról, hogy mégis hogyan kerülhetett éles lőszer a forgatás területére. Ez az igazi kérdés amivel foglalkozni kéne” – fejtette ki véleményét az ügyvéd. Alec Baldwin korábban azt nyilatkozta, hogy nem tudta, hogy éles lőszer van a fegyverben és nem húzta meg a ravaszt.

Alec Baldwin azt nyilatkozta, hogy nem tudta, hogy éles lőszer van a tárban (Fotó: YouTube)

A film kellékesének ügyvédje pedig azt mondta, hogy nem védence tette bele a golyókat a tárba.

Egy másik interjú során pedig azt mondta a színész, hogy: „Az egyetlen módja, hogy tiszteletben tartsuk Halyna Hutchins halálát, hogy ha kiderítjük, mi az igazság” – szögezte le Alec Baldwin.