Nincs vége a pechsorozatnak

A füredi kisboltban néhány héttel ezelőtt a Bors munkatársai is látogatást tettek, ahol remek hangulat uralkodott, az elmúlt napokra viszont rányomta a bélyegét, hogy feljelentették őket arra hivatkozva, hogy az üzlet ablakain lévő színes matricák rontják a városképet. A vásárlók ugyanúgy szeretik a Nekem a Balatont, de Nórát érthető módon érzékenyen érintették a történtek, hiszen a szívén viseli a kisbolt sorsát – írja a Bors.

A szívem megszakad, olyan sok melónk volt vele” – mondta Ördög Nóra, miközben leszedte az ablakról a matricákat.

A Bors megkereste a műsorvezetőt, aki elmondta, mi állt ennek a hátterében.

– Nagyon jó a kapcsolatunk a balatonfüredi önkormányzattal, tehát szó sincs arról, hogy ne lenne jó a viszonyunk. A településen nyilván vannak szabályok, amiket be kell tartani. Igazából nem tudtuk, hogy ennek a dolognak mi a menete. Azt gondoltuk, az, hogy az ablakra matricát rakunk, arról saját hatáskörben tudunk dönteni, de mint kiderült, ez nem teljesen így van. Leszedtük, mert megkértek erre minket, és benyújtunk majd másféle terveket az önkormányzathoz, amit először jóváhagynak, és remélhetőleg rövid időn belül valamilyen formában dekoráció kerülhet az ablakra – árulta el Nóra, aki úgy véli, egyáltalán nem volt harsány a szóban forgó matricázás.

„Valakinek csípi a szemét”

A Bors korábbi látogatása alkalmával arról beszéltek, mekkora boldogság volt számukra, hogy nagy örömmel fogadták őket Balatonfüreden. A Bors kíváncsi volt, mennyire szembetűnő a változás, a helyszínen láthatták, valóban leszedték az említett matricákat, amelyek nélkül sokkal kevésbé színes a bolt kinézete.

A lap munkatársa a környékbeli üzletvezetőket kérdezte arról, valóban örülnek-e annak, hogy a Nekem a Balaton a szomszédságukban nyílt meg. Az egyikük elmondta, nem sztárokként, hanem kollégákként tekintenek Nóráékra, és kifejezetten örülnek annak, hogy Füredet választották.

Ők is ugyanolyan vendéglátósok, mint amilyenek mi vagyunk. Semmi probléma nincs sem velük, sem a kisboltjukkal. Nekem személy szerint kifejezetten tetszettek a matricák, szerintem nagyon bájossá és vidámmá varázsolták az épületet. Nagyon sajnálom, hogy ez történik velük, valakinek csípi a szemét, hogy itt vannak – tette hozzá a neve elhallgatását kérő vendéglátós, aki ennél többet nem szeretett volna elárulni, így továbbra sem lehet tudni, hogy ki tette meg a feljelentést.

Még nem tudják, hogyan tovább

Érthető módon elkeseredtek a történtek miatt, a telefonbeszélgetéskor Nóra hallhatóan csüggedt volt, de ahogy korábban mondták: újratervezésben jók. Rengeteg teendőjük volt az elmúlt napokban, ezért még nem kristályosodott ki előttük a hogyan tovább.

– Még nem volt időnk foglalkozni azzal, hogy elindítsuk a tervezést. Remélem, hogy a napokban sor kerülhet erre. Ha az önkormányzat áldását adja rá, akkor nagyon bízom benne, hogy rövid időn belül kitehetjük majd az új dekorációt – árulta el a Borsnak Nóra, akit kemény fából faragtak, és biztos abban, hogy ez a helyzet is megoldódik, és továbbra sem adják fel a reményt, hogy hamarosan minden újra flottul működik majd náluk.