Mark Hamill, aki Luke Skywalkert alakította az elsőként leforgatott, ma már klasszikusnak számító Csillagok háborúja trilógiájában, ma 70 éves. Viszont ezeket a dolgokat még te sem halhattad róla.

Robert Englundnak köszönheti Luke Skywalker szerepét Fotó: AFP

Az 1951. szeptember 25-én született Mark Hamill nem akárhol találta meg élete párját, ugyanis 1978-ban a fogászát, Marilou Yorkot vette feleségül, aki három gyermekkel ajándékozta meg őt.

Sokak szerint Mark Hamill minden idők legjobb Jokere – nem mindenki tudja, de többször is ő kölcsönözte Batman legádázabb ellenségének hangját különböző rajzfilmekben.

Mark Hamill a Rémálom az Elm utcában-széria Freddy Kruegerét alakító Robert Englundnak köszönheti, hogy megkapta az ikonikus Luke Skywalker szerepét a Star Warsban, ugyanis ő szólt neki róla, majd biztatta, hogy mindenképp menjen el a castingra.

A 2017-ben bemutatott Star Wars: Az utolsó Jedik nem csupán a rajongókban, de Mark Hamillben is csalódást keltett, ugyanis nagyon utálta azt az irányt, amibe elvitték az évekig bujkáló Luke Skywalkert – szerinte a karakter sosem tenne ilyet, hanem hamar leporolná magát, és újból rendet tenne a galaxisban.