Sosem hallott részletek derültek ki Cserháti Zsuzsa életéről

Júliusban múlt 21 éve, hogy az aranytorkú énekesnő elhunyt. Cserháti Zsuzsa is azon hírességek egyike, aki megérdemli, hogy az életét a filmvásznon is megörökítsék. Eddig nem hallott részletek derültek ki a róla szóló játékfilmről.



Megosztás
Szerző: N.V.N.
Létrehozva: 2024.10.14. 17:00
Cserháti zsuzsa tragikus haláleset életrajzi film Szőke Nikoletta

Cserháti Zsuzsa káprázatos hangú énekesnő volt, ugyanakkor az egyik legtragikusabb sorsú hazai előadóművész is. Élete hamarosan egy filmben kel újra „életre”.

Cserháti Zsuzsa
Cserháti Zsuzsa filmje jövő tavasszal kerül a mozikba (Fotó: Koszticsák Szilárd)

Cserháti Zsuzsa életét filmen örökítik meg

Az aranytorkú énekesnő még ma is csak 76 éves lenne, ha azon a bizonyos július 23-án nem ér véget tragikus hirtelenséggel az élete. Cserháti Zsuzsát sokan nagyra tartották, mégis a sors nem könnyítette meg az életét. A kezdeti siker után karrierjében valóságos hullámvölgyeket élt meg. Élete utolsó éveiben sokadik alkalommal küzdött súlyos depresszióval, volt, aki akkoriban öngyilkosságra gyanakodott, de orvosai szerint természetes halállal halt meg: nyelőcsővéna-ruptura következtében percek alatt elvérzett. Sokakat, az egész országos és a művészvilágot is megrázta a halálhíre, azonban a legnehezebb pillanatokat fia, Szirtes Krisztián élhette át, ugyanis ő talált rá édesanyjára, akit már nem lehetett megmenteni.

Szőke Nikoletta
A dzsesszénekesnő reméli, hogy Cserháti Zsuzsa boldogan mosolyog majd rá fentről (Fotó: Bach Máté)

Szőke Nikoletta számára óriási megtiszteltetés a felkérés

Az 55 évét, a sikereit, a kudarcait foglalja össze az a film, ami jövő tavasszal kerül a mozikba. A Máté Péter-díjas magyar dzsesszénekesnő, Szőke Nikoletta osztotta meg a közösségi oldalán a csodálatos hírt, miszerint olyan megtiszteltetés érte, hogy őt kérték fel az énekesnő szinkronhangjára, valamint a filmben elhangzó nagy sikerű sláger eléneklésére. Általa egy kicsit betekintést nyerhetünk a részletekbe.

❤️CSERHÁTI ZSUZSA FILM FŐHANGJA❤️ "

Itt jelentem be először a csodás hírt! Óriási öröm és megtiszteltetés számomra, hogy a jövő tavasszal mozikba kerülő, Cserháti Zsuzsa életéről szóló játékfilm főhangja lettem. 

„Kovács Patrick filmrendező pár hete keresett meg azzal a felkéréssel, hogy készül egy független mozifilm Cserháti Zsuzsáról, és a főszereplő hangjának engem képzelt el. Ez állt a levélben: »Érdeklődöm, hogy vállalnád-e a feladatot, ami nagy öröm lenne számunkra, és úgy gondolom, hogy a nézők számára tökéletes élményt nyújtana.« Azt gondolom, hogy ez egy olyan feladat, kihívás, amely minden énekes álma, úgyhogy természetesen elvállaltam! Cserháti Zsuzsát három színésznő fogja alakítani (fiatalkori balerina, pályája csúcsa, visszatérő korszak), viszont az énekhagja végig én leszek, sőt, a szinkronhangja is. Minden dalt újra felveszünk stúdióban az eredeti hangzást követve, de bekerül egy általam szerzett betétdal is, mivel Cserháti Zsuzsának sok kiadatlan dala volt. Ez egy csodálatos, nagyon összetett munka lesz, zenei koproducerként minden részletre figyelni fogok.”

Ajándék ez nekem, emberként, művészként is készen állok rá, hogy méltó módon tisztelegjek a valaha volt egyik legnagyobb magyar énekesnő emléke előtt.

Szívvel-lélekkel készülök, remélem, Cserháti Zsuzsa boldogan mosolyog majd le rám fentről. Alig várjuk, hogy megmutassuk Nektek ennek a kivételes művésznőnek az életútját” – írja a posztjában az énekesnő.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás