Itt az újabb botrány: Harry és Meghan 64 éves családi hagyományt rúgott fel

A hercegi pár nem tud leállni, most ezzel sokkolták a közvéleményt. Ez a döntés a gyerekeiket is érinti.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.02.15.
botrány királyi család Meghan Markle Harry herceg

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Harry herceg és Meghan Markle elindította új honlapját, a sussex.com-ot, ami sokaknál kiverte a biztosítékot. Ha ez mind nem lett volna elég, akkor most itt van a hercegi pár újabb megbotránkoztató döntése, ami összefüggésben van az új weboldalukkal.

Prince Harry and Meghan Markle at Invictus Games-Day Three in Dusseldorf, Germany.
Újabb botrányos lépésre szánta el magát Meghan Markle és Harry herceg / Fotó: i-Images / eyevine / NORTHFOTO

Harry herceg és Meghan Markle ugyanis szakított egy 64 éves hagyománnyal, és megváltoztatták gyermekeik, Archie és Lilibet nevét. A kicsik eredeti vezetékneve Mountbatten-Windsor volt, de végül szüleikhez hasonlóan most már nekik is a Sussex a családi nevük.

A Titkos Tanács tagjai még 1960-ban rendelték el a Mountbatten-Windsor vezetéknevet, amelyet II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg férfiági leszármazottaira alkalmaztak. A hercegi pár most egy szempillantás alatt köszönt el ettől a hat évtizede fennálló tradíciótól.

A valóság az új weboldaluk mögött nagyon egyszerű, ez a Sussexék munkásságának központja, és azt tükrözi, hogy a család tagjai a király koronázása óta először viselik ugyanazt a vezetéknevet. Ez minden család számára nagy dolog. Ez a büszke pillanat az egyesülésüket jelképezi

– mondta egy bennfentes.

Mint az ismert, Harry herceg ugyan a napokban Károly király betegsége miatt hazalátogatott az Egyesült Királyságba, de az uralkodónál mindössze fél órát volt bent, amelynek az egyik oka az lehetett, hogy a király kezelése nem sokkal a látogatása után kezdetét vette – emlékeztet cikkében a Mirror.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás