Esztergályos Cecília: Örülök, ha elismernek, az egész életemet azért élem, hogy adjak!





Mi lehet annál nagyobb elismerés, ha egy művész közönségdíjat vehet át? Esztergályos Cecília szerint semmi. A friss Arany Medál életműdíjas színésznő lapunkon keresztül mondott köszönetet a közönségének.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.12.17.
Módosítva: 2023.12.17.
esztergályos cecília Életmű-díj elismerés színház

Az Arany Medál életműdíjat Esztergályos Cecília Kossuth-díjas színművész pályatársától, Kamarás Ivántól vette át az Arany Medál díjak nagyszabású, féljubileumi átadási ünnepségén. Magyarország legidősebb aktív színpadi színésze, Csernus Mariann Kossuth-díjas színművész hangüzenetben felidézte, hogy 1988-tól néhány évig Peter Shaffer brit drámaíró Lettice és Lotte című komédiájában együtt játszottak a Nemzeti Színházban. 

Esztergályos Cecília Kamarás Iván
Esztergályos Cecília Arany Medál életműdíjas művész lett (Fotó: Hatházi Tamás)

A rendkívül vitális Esztergályos, akivel tucatnyian készítettek közös fotót a díjátadó után, beszédében köszönetét fejezte ki a közönségnek, a szavazóknak, valamint méltatta a díjat megálmodó Navarrai Mészáros Márton író, újságíró ötletét is. 

Kamarás arról beszélt, hogy Esztergályost mindig is szerette, csodálta, és úgy ismerte meg, hogy az édesanyja, Uhrik Teodóra Kossuth-díjas táncművész barátnője volt. 

Nagyon nagy szeretettel és boldogsággal gratulálok, megtiszteltetés számomra, hogy Cilikének én adjam át az életműdíját

 – fogalmazott a népszerű színész. 

Esztergályos Cecília Kamarás Iván
Esztergályos Cecília és Kamarás Iván évtizedek óta ismerik és szeretik egymást (Fotó: Hatházi Tamás)

Az Arany Medál díjra minden év végén a világhálón (e-mailben és az aranymedaldij.hu honlapon), valamint budapesti, debreceni és miskolci kulturális helyszíneken lehet szavazni. Navarrai Mészáros Márton, a díj alapítója elmondta: reméli, hogy jövőre is megrendezhetik ezt az ünnepséget. 

Jó, hogy itt vagyunk, jó, hogy van Arany Medál díj. Tegyünk érte közösen, hogy legyen legközelebb is!

 – zárta gondolatait. 

És hogy mit gondol a rangos elismerésről Esztergályos Cecília? Szombaton reggel frissen csicseregve, feltartóztathatatlanul azt mondta a telefonba lapunk munkatársának: 

Na halló, miért keresnek? Nem zavarnak, nekem ez már nem reggel. Minden nap 4-kor kelek, mert korán fekszem, ha nem vagyok színpadon. Ja a díj? Imádom! Szívemből mondom, örülök, ha elismernek, hiszen az egész életemet azért élem, hogy adjak! A közönségdíj a legnagyobb díj az állami díjak mellett természetesen, hiszen a nézők szeretete és érdeklődése mér minket: ha szeretnek, vagyunk. Ha nem, nem létezünk. Közönség nélkül ugyanis nincs színház.

 

A kulturális közönségdíjak 15. átadási ünnepségén a budapesti Bethlen Téri Színházban az év színészének járó Arany Medál díjat Trill Zsolt Jászai-díjas színművész vehette át. Az év írója kategóriában Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas író-költő lett díjazott, az év színésznője kategóriában Jordán Adél színművésznek, az év filmrendezője kategóriában Gauder Áron Balázs Béla-díjas filmrendezőnek jár az Arany Medál díj. A díjazottak közül nem mindenki tudott jelen lenni az eseményen, ők kijelöltek maguk helyett egy arra méltó személyt, aki átvette a díjat és tolmácsolta a köszönetüket.

 

A kulturális közönségdíjak 15. átadási ünnepségét a budapesti Bethlen Téri Színházban tartották (Fotó: Hatházi Tamás)

 





 





Ezeket olvastad már?
Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás