Gáspár Zsoltit úgy várják a falujában, mint a messiást





Megrázó felvételek jutottak a Bors birtokába, melyen Gáspár Zsolti éppen egy mélyszegénységben élő családot látogat meg, ahol négy éhes kisgyermek várta.



Megosztás
Szerző: Buster
Létrehozva: 2023.11.28.
Módosítva: 2023.11.28.
Gáspár Zsolti adomány

Gáspár Zsolti már rég kilépett testvére árnyékából, és bizony nem csupán híres és népszerű lett a Farm VIP parasztgazdájaként, de élen jár a szegények, a betegek és a rászorulók támogatásában is. Teszi mindezt évek óta országos szinten és persze sokkal régebben szűkebb páriájában, Nógrádmegyeren. Hetente jár körbe autójával a romatelepen, hogy ételt, ruhát, tisztálkodási szereket vagy telente tüzelőt vigyen az ott élő családoknak. A Metropol elérte a TV2 sztárját, aki örömmel mesélt a falujában élő szegény családokhoz fűződő kapcsolatáról.

Zsolti gazda már készül az ünnepi időszakra (Fotó: Gáspár Zsolt)

„Arról álmodtak, hogy segítenek majd a rászorulókon”

„Amióta csak az eszemet tudom, ismerem azokat az embereket, akik a cigánysoron élnek itt Nógrádmegyerben. A korombéliekkel együtt jártunk iskolába, és persze ők voltak a barátaim, sőt sokan közülük még ma is azok” kezdte Zsolti, aki édesapjától örökölte szociális érzékenységét. „Még kicsik voltunk, de jól emlékszem, hogy édesanyám és édesapám gyakran beszélték egymás között, mit fognak majd tenni, ha jobbra fordul a családunk sorsa. Arról álmodtak, hogy segítenek majd a rászorulókon, és minket is ebben a szellemben neveltek. És persze láttuk, hogyan váltották be az egymásnak tett fogadalmukat, miután elkezdett futni nekik a szekér.

Gyerekként gyakran kísértem el apánkat, amikor telepakolta az autót adományokkal, és láttam, ahogyan a motorzajra kijöttek a családok, mert tudták, hogy Győző papa érkezik

– magyarázta Zsolti gazda, aki ma már egyedül is hetente körbemegy a környéken, folytatva azt, amit édesapja elkezdett.

Zsolti gazda nem érkezett üres kézzel a nógrádmegyeri családhoz (Fotó: Gáspár Zsolti)

„A gyerekek pedig a nevemet kiabálják...”

„Itt ma is minden pontosan úgy van, ahogyan régen. Nagyon szegény, de jóravaló emberek élnek ezen a környéken. Csak annyi változott, hogy ma már néha egyedül rovom az utcákat, de édesapám is gyakori vendég errefelé. Ha megérkezem a domb aljára, már lépnek is ki a házak, vagy inkább kalyibák ajtajain az ott élők, a gyerekek pedig a nevemet kiabálják. Tegnap rántott hússal érkeztem, amit a feleségem sütött kora reggel. Ahogy láttam, ez a család kapott egy kályhát, így most az lesz a következő feladat, hogy tüzelőt szerezzünk nekik. Közben persze már javában készítjük a mikuláscsomagokat is, hiszen ahogy sok éve minden ünnepkor, idén is számos fővárosi és vidéki kórház gyermekosztályát járjuk majd végig, hogy mosolyt csaljunk a beteg gyerkőcök arcára” – tette hozzá Gáspár Zsolti.





 





Ezeket olvastad már?
Van rajta bugyi? Elizabeth Hurley végre melltartó nélkül táncol

Van rajta bugyi? Elizabeth Hurley végre melltartó nélkül táncol

Házasság első látásra: szédítő videót tett ki Bogi, egyből beszóltak neki

Házasság első látásra: szédítő videót tett ki Bogi, egyből beszóltak neki

Drámai évforduló: egy éve koronázták meg Károly királyt

Drámai évforduló: egy éve koronázták meg Károly királyt

Elszabadult a pokol, biztonsági őrök menekítették ki Zalatnay Cinit

Elszabadult a pokol, biztonsági őrök menekítették ki Zalatnay Cinit

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás