RETRO RÁDIÓ

Bűnös: Shakira elismerte az adócsalást

Súlyos döntést hozott a kolumbiai énekesnő.Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2023.11.21.
Módosítva: 2023.11.21.
Shakira bűnösség Spanyolország adócsalás börtön

Shakira elismerte bűnösségét a spanyol bíróság előtt. Félreértés ne essék: nem azért vallotta magát felelősnek, mert valóban adócsalást követett volna el, hanem mert nem akarta még véletlenül sem belevonni a gyerekeit az ügybe. Vallomása miatt Piqué exe 7,5 millió eurót, vagyis majdnem 3 milliárd  forintot kellett fizetnie mindazok mellett, hogy három év felfüggesztett börtönbüntetést is kapott. Habár az összeg soknak tűnik, így is jól járt, mivel eredetileg 8 év börtönt és 23,8 millió, vagyis 9 milliárd forint járt volna neki büntetésül.

Exclusif - No web - Shakira quitte la soirée du biopic "Elvis" lors du 75ème Festival International du Film de Cannes
Shakira bűnösnek vallotta magát adócsalási ügyében – Fotó: Tiziano Da Silva / Bestimage / Northfoto

 

Shakirát összesen 14,5 millió euró, vagyis majdnem 5,5 milliárd forint adócsalással vádolták. Az énekesnő folyton tagadta a vádakat, és azt állította, az egész hazugság. Most azonban bűnösnek vallotta magát, de csakis gyermekeinek érdekében, miután eredetileg tárgyalást akart. Nem szerette volna ugyanis, ha fiai azt látják, hogy anyjuk egészségügyileg tönkremegy a bírósági per miatt. 

Egész karrierem során az volt a célom, hogy a jóra törekedjek és pozitív példát állítsak mindenkinek. Sajnálatos módon minden erőfeszítésem ellenére a spanyol adóhatóság vádat emelt ellenem pont úgy, ahogy korábban profi sportolók és nagy befolyású emberek ellen tették, így tönkretéve őket, elszívva az energiájukat éveken keresztül. Határozottan meg akartam védeni az ártatlanságomat, bizonyítani az igazamat, mivel az ügyvédeim is úgy vélték, esélyem van megnyerni a pert. Végül a döntésemet arra alapozva hoztam meg, hogy mi a legjobb a gyerekeimnek. Nem akartam, hogy azt lássák, az anyjuk mindent, beleértve az egészségét is, feláldozza a harc során

 – írja Shakira közleménye alapján a BBC.

A vizsgálat ellene azért indult, mert az ügyészek szerint Shakira 2012 és 2014 között már Spanyolországban élt, hiszen ekkor már együtt volt Gerard Piquével, akivel vettek egy házat, és az első fiuk is megszületett. Adózni azonban egyáltalán nem adózott, mivel ekkor a Bahamákra volt bejelentve. Ügyvédjei szerint ekkor Shakirának nem is volt fix tartózkodási helye, mivel külföldön turnézott, alig volt Spanyolországban. 

Az énekesnő korábban szintén úgy nyilatkozott, hogy a bíróság csak a pénze után akar menni, de hiába, mivel amint végleg odaköltözött 2015-ben, azonnal adózni kezdett. 

 

Ezeket olvastad már?
„Juj, de rossz helyen vagyok” – Aggódva videózták a golfozó Zámbó Krisztiánt

„Juj, de rossz helyen vagyok” – Aggódva videózták a golfozó Zámbó Krisztiánt

Kórházba került a Dancing sztárja

Kórházba került a Dancing sztárja

Itt a szenzációs bejelentés Sydney van den Boschtól: „Szeretném folytatni”

Itt a szenzációs bejelentés Sydney van den Boschtól: „Szeretném folytatni”

Betekintést engedett az életébe Széchenyi István ükunokája: így él a Sztárban Sztár leszek! versenyzője – videó

Betekintést engedett az életébe Széchenyi István ükunokája: így él a Sztárban Sztár leszek! versenyzője – videó

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás