„Gyalázat lenne megtartani” – felháborodott Németh Alajos, mert nem mondták le a Török Ádám 75 koncertet





Hetvenöt évesen, néhány héttel a tervezett jubileumi koncertje előtt hunyt el Török Ádám. A legendás fuvolista és zenészbarátai nagyon várták, hogy színpadra léphessenek, de Ádám sajnos már nem érte meg. De mi lesz így a meghirdetett koncerttel? Németh Alajos, Lojzi is fellépett volna az életműkoncerten, aki kategorikusan kijelentette: hiába nem mondták le a szervezők, ő akkor sem lép színpadra…



Megosztás
Szerző: D.G.
Létrehozva: 2023.04.19.
török ádám emlékkoncert Németh Alajos

Török Ádám halála sokkolta a magyar zenésztársadalmat, mindenki szerint hatalmas űrt hagyott maga után. A beatkorszak hazai atyja január 12-én töltötte be a 75. életévét, ezt a jeles évfordulót egy nagyszabású koncerttel szerette volna megünnepelni együttesével és zenészbarátaival. 

Török Ádám 75 éves koncert plakátja
Nem mondták le a jubileumi koncertet, de nem minden zenész lép fel Fotó: Facebook


Zenés tisztelgés lesz az életműkoncert helyett

A jubileumi koncert május 8-ára van meghirdetve az Erkel Színházba, mivel Török Ádám és a Mini ott érte el pályafutása elején a legnagyobb sikerét. A bulira meghívta zenészbarátait is fellépni, akik előtt még kedden rejtély volt, mi lesz az életműkoncerttel. Azóta kiderült, hogy a jubileumi este nem marad el, csak zenés tisztelgés lesz Török Ádám emlékére. Azonban Závodi János és Tátrai Tibor nem vállalták a fellépést, annyira megviselte őket barátjuk elvesztése. Mások szerint pedig Ádám nélkül ez már nem ugyanaz… A Bors megkeresésére a zenész özvegye megerősítette a hírt: lesz koncert.

Nagyon akarják a zenészek, úgyhogy Danival megbeszéltük, hogy hagyjuk. Pótolni úgysem tudják, de talán Ádika örülne neki

– mondta Bajnok Dorottya.

Németh alajos
Németh Alajos, Lojzi nem lép fel az emlékkoncerten Fotó: Bach Máté / Bikini

 

„Gyalázat megtartani”

A Bikini alapítója barátja elvesztése után megható mondatokkal búcsúzott tőle. Azt viszont határozottan kijelentette: ha lesz koncert, ő akkor sem lép majd fel. 

Nélküle nem lehet megtartani ezt a koncertet

 – kezdte feldúltan a Borsnak Németh Lojzi, majd így folytatta: – Én is nagyon készültem, egy elég nagy részben a színpadon lettem volna Ádámmal. De azt gondolom, gyalázat lenne megtartani és emlékkoncertet csinálni belőle… Még el sem temettük a barátunkat, és ez olyan, mintha máris valakik nyerészkednének a halálán. Hiába tudom, hogy nem ez a cél, számomra ez így jön le. És én ebben biztosan nem veszek részt!  





 





Ezeket olvastad már?
Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás