RETRO RÁDIÓ

"Ezek az emberek a sikertelenségüket vetítik rá másra" – Kembe Sorel-Arthur helyre tette azokat, akik a bőrszíne miatt bántották





A Jóban-Rosszban sztárját már korábban is érte bántalmazás a bőrszíne miatt. Véleménye szerint ezek az emberek a saját kudarcaikat, és sikertelenségüket vetítik ki.



Megosztás
Szerző: Cs.I.G.a
Létrehozva: 2023.03.29.
Kembe Sorel rasszizmus reakció

Rendszeresen készít videókat a TikTokra Kembe Sorel-Arthur, aki olykor-olykor komoly témákban is elmondja a véleményét. A Jóban Rosszban egykori sztárja legújabb videójában egy korábbi rasszista kommentre reagált: „Te vagy az apja boxos?”.
– Mindig is voltak olyan emberek, akik másokra vetítik ki a sikertelenségüket. Korábban is megkaptam: akkor rosszul érintett, de mára nem tud érdekelni. Gyerekkoromban mindennapos volt az ilyen inzultus, volt, hogy verekedésbe is torkollott. Mára elengedem a fülem mellett – kezdte a Metropol érdeklődésére a színész-műsorvezető.

Fotó: sebestyengabor.hu

Az internet korában viszont ezek a határok kezdenek elmosódni és az információ áramlásnak köszönhetően egyre több lehetőség van a világ megismerésére. 

Nem szabad a külsőségek alapján dönteni, sokkal inkább az értékekre kéne koncentrálni. Ha becsukom a szemem és úgy beszélek egy olyan emberrel, aki bunkó, akkor is az marad. Sosem találkoztam még látássérült emberrel, aki a bőrszíne miatt ítélt volna meg egy embert. Aki pedig másokat hibáztat a sikertelensége miatt az dezinformált, tudatlan

 – fűzte hozzá lapunknak Kembe Sorel-Arthur.

@iamkembesorel Válasz @bajnokesibojja részére Nem mindegy, hogy a foglalkozás vagy a viselkedés paraszt. IG: iamkembesorel #kembesorel #fyp #faj #ember ♬ Stories 2 - Danilo Stankovic

 

Korábban is mesélt már atrocitásairól

A 2004-es athéni olimpián vívóként indult színészt gyerekkorában is sokszor érték támadások bőrszíne miatt. Az egyik ilyen esetről egy korábbi rövid videójában mesélt.

„17 éves koromban csattogok kifelé a gimnáziumból, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy szembe jön velem egy németjuhász. No meg vagy 12 srác bakancsban, bomber dzsekiben, felhajtott nadrágban. Mindig kopaszra borotválták a fejüket, elég félelmetesek voltak így sokan. Ők voltak az úgynevezett skinhead-ek, az akkori fajgyűlölőkMár messziről kiabáltak felém: Mit keresel itt néger? Hát gyerekek, én éppen megyek haza a suliból. Nem érdekel, hogy mit csinálsz itt, menj haza, ahonnan származol” – elevenítette fel a történetet anno Kembe Sorel-Arthur a 2011-es Gulyásleves négercsókkal című önéletrajzi könyvében.

 





 





Ezeket olvastad már?
Hoppá: Palvin Barbi nekivetkőzött, özönlenek a kommentek

Hoppá: Palvin Barbi nekivetkőzött, özönlenek a kommentek

Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

A Next Top Model Hungary versenyzője döntést hozott: Az volt a taktikám, hogy nem fogom elolvasni a kommenteket

A Next Top Model Hungary versenyzője döntést hozott: Az volt a taktikám, hogy nem fogom elolvasni a kommenteket

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás