RETRO RÁDIÓ

Dopeman 29 éves húga egy kisbaba szintjén él

Dopeman Fruzsi születése óta éppen úgy óvó szeretettel veszi körbe őt, ahogyan azt a szülei is tették. A lánynak óriási szüksége is van a szeretetre és gondoskodásra…Megosztás
Szerző: Metropol
2023.01.24. 20:20
család betegség műhiba

Az elmúlt év vége nem kedvezett Dopemannek, hiszen elhunyt imádott édesapja, aki a gyilkos kórral, a rákkal szemben vesztette el a végső küzdelmét december 7-én. Majd pár hét elteltével jött az újabb csapás: a rapper húga került életveszélyes helyzetbe. A 29 éves Fruzsi először január 1-jén lett rosszul. Ebéd közben félrenyelt, és mivel édesanyja nem tudta megszabadítani a fullasztó falattól, kórházba került. Mint kiderült, az eset nem azért történt kizárólag, mert félrement a falat, hanem a probléma összetettebb.

Dopeman rajong nagybeteg testvéréért Fotó: Metropol

 

„Itthon mindig jól van”


A rapper a Borsnak korábban elárulta, a kórházban hamar kiderült, hogy testvérének ki van tágulva  a hátsó agykamrája és talán ez nyomhatja azt a központot, ami felelős a nyelési reflexért. A baj sajnos nem jár egyedül, így miután Fruzsit hazavitték, óriási epilepsziás rohamot kapott, így azonnal rohantak vele vissza a kórházba. Minderről néhány hete mesélt a rapper a Borsnak. A lap most újra felkereste Dopemant, hogy érdeklődjön a húga állapotáról. „Itthon mindig jól van, hisz mindig körülvesszük, társasági életet él, imádom! Ugyanakkor nem titok, hogy már az orvosok sem jósolgatnak: addig él, ameddig ő akar. Bármelyik percben eljöhet számára az utolsó pillanat, de egyelőre egyensúlyban tartjuk az állapotát.” 

Fruzsi a legnagyobb tanítóm, rengeteg az életenergia benne, mi pedig minden pillanatnak örülünk, míg itt van köztünk

 – osztotta meg a lappal a híresség.

Dopeman
Fruzsi igazi ajándék az egész családnak Fotó: Facebook

 

Édesanyja gondoskodik róla

 

Fruzsi súlyos oxigénhiánnyal született 29 évvel ezelőtt, vagyis hosszú perceken át nem kapott levegőt. Emiatt károsodott az agya és egy úgynevezett shuntöt ültettek be neki, aminek segítségével távozni tud a felgyülemlett agyvíz. „Fruzsikám egy kisbaba szintjén megakadt, nem tud magáról gondoskodni, arra ott van az én emberfeletti képességekkel megáldott anyám, aki ösztönösen old meg mindent maga körül. Fruzsihoz is rengeteg türelme van, elképesztő asszony! Anyám a kovász a családunkban, teremtő, ösztönös erő. Noha nem tud úgy reagálni, mint más emberek, így nem fejezi ki magát érthetően, mi tudjuk, hogy ért mindent, hiszen látjuk a szemében!” – mesélte tovább a rapper.


Műhiba történt a születésénél…


Pityinger László nem tagadja, éveken át harag tombolt benne, hiszen testvére születésénél bizonyítottan az orvosok hibáztak. A rapper ugyanakkor mára már megbékélt családja nehéz, de mégis örömökkel teli sorsával. „Nézd, nem haragszom én már senkire! Minek is tenném? Az orvosok is csak emberek, hibázhatnak. Hibáztak is. Megnyertük a pert, édesanyám volt az első itthon, aki pert nyert egy kórház ellen.” 

Néha, még benne látom, hogy fél, mit hoz a jövő Fruzsival kapcsolatban, hiszen ezzel kell együtt élnie minden nap, de én már rég megbékéltem a helyzettel.

„Már nem mérgezem magam tovább azzal, hogy mérgelődök. Nem véletlenül hívják így… A lényeg, hogy tanuljunk ebből: vigyázzunk magunkra, a szeretteinkre, amíg tudunk” – tette hozzá a rapper-üzletember, 

 

Ezeket olvastad már?
Már 14 évesen elköltözött otthonról Szekeres Adrien

Már 14 évesen elköltözött otthonról Szekeres Adrien

„Nem tudom, mi lesz ebből...” – veszélybe került Tóth Andi és Marics Peti kapcsolata?

„Nem tudom, mi lesz ebből...” – veszélybe került Tóth Andi és Marics Peti kapcsolata?

Hosszú Katinka várandósan sem áll le: edzőteremből jelentkezett be az Iron Lady

Hosszú Katinka várandósan sem áll le: edzőteremből jelentkezett be az Iron Lady

Ernyey Béla a 38 évvel fiatalabb feleségéről: „a találkozásunk két kortalan lélek egymásra találása volt”

Ernyey Béla a 38 évvel fiatalabb feleségéről: „a találkozásunk két kortalan lélek egymásra találása volt”

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás