Munkával ünnepelte a legfrissebb kitüntetését Gregor Bernadett





A színésznő megkapta a Magyarország Érdemes Művésze-díjat, de bevallotta, hogy nem az elismerések motiválják a munkájában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.20.
vallomás

Mi is lehet nagyobb megtiszteltetés egy színésznek annál, mint amikor kívülről, ország szinten ismerik el eddigi élete munkáját? Gregor Bernadett a három évvel ezelőtt kapott Jászai Mari-díj után most megkapta a Magyarország Érdemes Művésze-díjat. Hogyan ünnepelte meg a díjat? – kereste meg kérdéseivel a színésznőt a Bors, aki ugyanis is benne volt abban a 15 főben, akiket Érdemes Művész kitüntetéssel illetek idén. Az összesen 78 államielismerést Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere a március 15-i ünnepek előtt a Pesti Vigadóban adta át.

Gregor Bernadett számára azonban ez az egész nem a pompáról szól, így elárulta, hogy nem is ünnepelte meg a díjazását.

Munkával ünnepelte a díját Gregor Bernadett Fotó: Németh András Péter/Szabad Föld

„Munkával ünnepeltem” – viccelődött a színésznő, aki ezután már komolyan beszélt róla, hogy a díjkiosztás napján és az egész hétvégéjén előadásai voltak, így nem is volt nagy összegyűlés és közös örömködés.

„Nem is lesz valószínűleg nagyobb ünneplés. Nekem a munkám az életem, ez az amit a legjobban szeretek csinálni. Pontosan ezért én aligha tudok elképzelni nagyobb ünneplést, mint azt, hogy dolgozhatok. Úgy gondolom, amit én alázattal csinálok minden egyes nap, minden egyes este, az maga a színház. Meg kell érteni, hogy ez nem a pompáról szól. Soha nem fogunk akkora nyilvánosságot kapni valószínűleg, mint azok, akik egy TV-műsorban szerepelnek. De valahogy ez adja meg a csodáját ennek.”

Szível-lélekkel, minden nap

Bernadett persze hozzátette, hogy mindig örül, amikor elismerik a munkáját, de igazából nem ez motiválja őt.

„Nem a díjakért csinálom, amit csinálom. Én az a fajta színész vagyok, aki nem igazán szeret a tapsban tetszelegni. Szerintem nem erről szól az a művészet, amit mi csinálunk. Nyilvánvalóan boldogságra ad okot, ha azt a munkát, amit az ember szívvel-lélekkel művel minden nap, azt kívülről is elismerik. Ez megtörtént három évvel ezelőtt is, amikor megkaptam a Jászai-díjat és most is, amikor az Érdemes művész-díját is a kezembe vehettem. A fiam is nagyon büszke rám. Nem is gondolnám, hogy több mindenre van szükségem” – nyilatkozta a Vasárnapi Borsnak Gregor Bernadett.

„A fiam is nagyon büszke rám. Nem is gondolnám, hogy több mindenre van szükségem” - árulta el a Borsnak Bernadett Fotó: MTI/Soós Lajos

Van, ami nem változik

A Bors korábban is készített egy interjút az Érdemes Művésszel, aki akkor is hasonló válaszokat adott a lap kérdéseire.

„Amikor megkaptam az üzenetet, nem akartam hinni a szememnek” – mondta a Borsnak három évvel ezelőtt, a Jászai Mari-díj átvétele után.

Sok munka és szorgalom áll a sikerei mögött Fotó: Ripost

„Az évek során rengetegen támadtak mindenfajta fórumon, de szerencsére a szakmám volt az, ahol mindig elismerték a munkámat és nem bántottak. Nagyon keményen megküzdöttem a sikerért a főiskolán, majd a következő huszonöt évben, mert nem akartam azt, hogy a közönség Gregor József lányát lássa bennem. Amikor átvettem a díjat, eszembe jutott, hogy annyira jó lenne, ha apu most itt lenne velem” – mesélte Berni a Borsnak, aki ezzel a díjjal is csak egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy az emberek ne csak Gregor József lányát lássák meg benne.





Ezeket olvastad már?
Pokorny Lia: „Csak így bírjuk elviselni egymást... egy jó válás után!”

Pokorny Lia: „Csak így bírjuk elviselni egymást... egy jó válás után!”

"Lett még egy babád?" - újra kisbabájáról posztolt Kiss Ramóna

"Lett még egy babád?" - újra kisbabájáról posztolt Kiss Ramóna

„Nincs ennél csodálatosabb érzés a világon!” – Radics Gigi érzelmes vallomást tett

„Nincs ennél csodálatosabb érzés a világon!” – Radics Gigi érzelmes vallomást tett

Köldökig érő dekoltázst villantott a nagymellű modell

Köldökig érő dekoltázst villantott a nagymellű modell

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás