RETRO RÁDIÓ

A Scooter sem hagyja szó nélkül a Covid évét

Másfél hét alatt több milliós nézettséget ért el 2020 partihimnusza a FCK 2020, amelyben érzéseit fogalmazta meg H. P. Baxxter a pandémia nyomán. Techno, dögös csajok, tűz és kőkemény szöveg - így néz ki a FCK 2020.Megosztás
Szerző: Metropol
2020.11.10. 20:00
Party 2020

A legrosszabb évnek nevezte az ideit a német elektronikus zene királya, hiszen a zenekart is megviselte a covid hatás: rengeteg koncertet kellett lemondaniuk, pedig rendesen be voltak táblázva ők is. A Scooter Instagram oldalán ugyanolyan lett a promó, mint a dal videoklipje, hiszen ott is zúznak káromkodnak és bemutatnak 2020-nak, miközben H. P. Baxxter széttépi naptárát. Az 56 éves énekes még mindig olyan kemény, mint 1999-ben, amikor az ezredfordulót szidta ebben a stílusban. „Először megmentjük a rave bulikat, utána pedig a világot”- mondja a szövegben, ahol elhangzik az is, hogy együtt közösen sikerülhet, olyan erő van bennünk.

A Scooter hozza a formáját (Fotó: Instagram)

Lányi Lala: Bíztam Baxxterben, hogy leüti a labdát

A „magyar Scooter”-ként emlegetett Kozmix alapító énekesét gyakran hasonlítják a német csapat frontemberéhez. Lányi Lala szerint laza és örökké fiatal az a hangulat, amit 2020 partidala képvisel.

-Ismerem H. P. Baxxtert és követem valamennyi közösségi felületen. Amikor megosztotta Instagram storyban, hogy itt valami készül, onnantól kezdve már figyeltem is és vártam, hogy megjelenjen ez a szám. Kíváncsi voltam, hogy üti le a labdát. Erre számítottam, hogy körülbelül így reagálja le ezt az egész évet és a körülményeket, mert valószínűleg ő sem fér a bőrébe. Soha nem öregszik meg és marad ugyanaz a lázadó – véli a Lányi Lala.

Lányi Lala: Erre számítottam (Fotó: DFP)

Qka MC: Van félig tele pohár ilyen helyzetben is

Ez a nóta tökéletesen azt hozza, mint amit a Scootertől elvártunk - mondta lapunknak Koller László, azaz Qka MC, aki már találkozott az együttessel. Tavaly Erre számítottam- Erős, nyers és konkrét üzenet ez a dal. Aki szereti a Scootert az szeretni fogja ezt a nótát is - tette hozzá Qka MC. A pandémiás helyzet egyébként a Kannibálokat is megihlette. A srácok Grillezz! című számukkal nyáron ajándékozták meg a közönséget, ami a tőlük megszokott humor és pozitivitás jegyében született. - Ha bármit is lehet pozitívan látni, akkor mi azt megmutatjuk. Hiszünk abban, hogy van félig tele pohár ilyen helyzetben is. Ezért arról írtunk dalt, hogy a karantén alatt olyan hobbira is maradt idő, amire eddig nem nagyon, hiszen jártuk az országot, és nem tudtunk otthon lenni. Most, hogy elmaradtak a fesztiválok, legalább tudtunk grillezni - nevetett Qka MC. A pandémiás helyzet egyébként a Kannibálokat is megihlette (Fotó: Metropol) Bon Jovi is megénekelte a koronát Több mint 40 dal született a Covid helyzetre reflektálva. Olyan híres zenészek kaptak ihletet, mint Bon Jovi, The Rolling Stones, Avril Lavigne, vagy a Twenty One Pilots. „Tudtam, hogy ha aktuális albumot akarok kihozni 2020-ban, akkor jobb, ha írok egy Covid-dalt. Ez a „Do What You Can2” - mondta a GQ-ban megjelent interjúban Jon Bon Jovi. A Scooter tömör véleménye 2020-ról:  

 

Ezeket olvastad már?
Újabb világsztárok csatlakoztak a szegedi Deja Vu Fesztiválhoz

Újabb világsztárok csatlakoztak a szegedi Deja Vu Fesztiválhoz

Munkába menekül Kucsera Gábor a válása során

Munkába menekül Kucsera Gábor a válása során

Ismert modell lehetett Kucsera Gábor egyik szeretője?

Ismert modell lehetett Kucsera Gábor egyik szeretője?

Amikor kínozza a fájdalom, sérvkötőt visel a magyar színésznő

Amikor kínozza a fájdalom, sérvkötőt visel a magyar színésznő

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás