RETRO RÁDIÓ

„Volt már, hogy a gyerek agyánál kaparászott az orvos” – így mentünk a mandulaműtétre





Két gyermek anyukája vagyok, hétköznapi örömökkel, bánatokkal, megoldásokkal. Van azonban, amire én sem tudom a tutit. Így időnként kiírom magamból a „kérdőjeleket”.



Megosztás
Szerző: Nagy Angéla
Létrehozva: 2021.09.27.
bíztatás

Bevallom, amikor ezt a mondatot meghallottam be kellett csuknom a szememet. Váratlan kijelentés volt ez három nappal a kisfiam mandulaműtétje előtt, amikor éppen azt kértem a gyermekorvostól: nyugtasson meg, mert el vagyok keseredve, hogy kés alá kell adnom a gyerekünket.

Sokáig, egészen pontosan két éven át próbáltuk menteni őt a műtéttől, bejártunk mindenféle, ismerősök által ajánlott, profi orvost, időt és pénzt nem kímélve, de aztán be kellett látnunk: nincs más kiút, műteni kell a folyamatos fülgyulladások miatt. Ennek ellenére pokolian éreztem magam. Gondoltam: a mi kedves doki nénink majd megnyugtat, és azt mondja: „Á, ugyan, nincs mit aggódnia! Rendben lesz minden!” Meglepetésemre viszont a következő kijelentés hagyta el a száját: „Hát igen, lehet hallani mindenfélét. Olyat is, hogy egy idős orvosra rászóltak a műtőben, miközben mandulaműtétet végzett, hogy figyeljen, mert már a gyermek agyánál kaparászik”. Erre még az asszisztens is majdnem lefordult a székről. Nem is beszélve az én reagálásomra...

„Na de, úgyis tudják, hogy ki műti majd a gyereket. Nem?” – spékelte meg orvosunk a helyzetet, mivel látta, hogy igazán nem lettem feldobottabb.

„Nem, nem tudjuk, nem magánkórházban műtik. Persze hozzá jártunk az utóbbi időben, de mivel ez egy nagyobb kórház, bármi változhat az adott napon” – válaszoltam az orvosnak elgyengült hangon.

Ezek után talán érthető, ha azt mondom, nem teltek olyan jaj de vidáman a napjaink a gyerkőc műtétjéig.

Szerencsére azonban minden jól sikerült. Bár szenvedett pár napot a gyerek, de reméljük, megérte. Ez az „operálós„ történet azért megmaradt a fejemben. Fontos dolog az őszinteség, és hát igen, emberek vagyunk, hibázunk, de néha talán jobb lenne egy kis kegyes hazugság.





Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás