RETRO RÁDIÓ

Kiscipő és tulajdonosa ne álljon a bevásárlókocsiba!





Két gyermek anyukája vagyok, hétköznapi örömökkel, bánatokkal, megoldásokkal. Van azonban, amire én sem tudom a tutit. Így időnként kiírom magamból a „kérdőjeleket”.



Megosztás
Szerző: Nagy Angéla
Létrehozva: 2021.12.25.
bevásárlás

Hihetetlen, hogy mindenki itt toporog, előttem - mondta egyenesen a szembembe nézve, dühösen egy középkorú nő, akit láthatóan nagyon megviselt, hogy a kisfiaimmal én is a tömeg részét képeztem az egyik hipermarketben. Tanulom már régóta, de néha nem sikerül elkerülni az effajta konfliktusokat. Most viszont példát mutattam és csak egy csodaszép, maszkos vigyort küldtem cserébe a „kedves néninek”.

Hát igen, ezek a szemét kisgyerekesek is folyton ott meresztik magukat, ahol mindenki más, merthogy mondjuk nincs segítségük, akire bízhatnák a csemetéket. Szóval, néha marad az „idilli”, együtt bevásárlás. Nem, ez nem egy direkt program, pláne ebben az időszakban. Egyszerűen muszáj. Próbáljuk gyorsan, minden feltűnősködés nélkül intézni mi is az életünket. És sokan vannak ezzel így mások is. Lehet ezt normálisan is. Persze, van néha, hogy balul sül el, de próbálunk nem visszaélni mások türelmével.

Illetve azt tegyük már hozzá, hogy mi az, hogy türelem? Mindenki gyermekként jött erre a világra, senki sem úgy kezdte, hogy okos, jólnevelt felnőttként indult el felfedezni a nagyvilágot, ahol manapság nagy divat utálni a gyerekeket. Te is az voltál nemrég! Nem??? Anyád veled is mennyit küzdött, hogy ilyen okos és szép legyél... Valószínűleg te is csaptál néha egy-két hisztit és „anyu” veled is égett rendesen, és akkor ő volt az „ezek a mai anyák nem tudnak gyereket nevelni” mondat főhőse.

Felgyorsult a világ, de figyeljünk oda egymásra! Fotó: Metropol

Na, szóval, igyekszünk. De azért nálam is van néhány szülő, akiket nem tudok megérteni. Miért kell például a gyereket beleállítani a bevásárló kocsiba? Igen, értem, hogy ő nagyon cuki, meg már fáradt is szegény, de mi lenne, ha nem taposna a cipőjével abban a kocsiban, ahová később a gyanútlan, másik vásárló beteszi a hazavinni szánt élelmiszereit? Egyáltalán, az üzletláncok miért engedik ezt? Miért nem tiltják be ezt a fajta gyakorlatot? Ha már akkora a gyerek, hogy ültetni nem lehet benne, akkor tanuljon meg kicsit sétálni a szülő mellett. Persze, néha nehéz. De ne rondítsunk bele a bevásárlókocsiba, ha nem muszáj!





Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás