RETRO RÁDIÓ

Vincze Ottó: Rengeteg tehetség van az országban





Vincze Ottó labdarúgó-pályafutása befejezése után a jövő nagy futballistáinak felkutatására tette fel az életét. Mindezt most a Danone Focikupa a Gyermekekért torna magyarországi tiszteletbeli nagyköveteként teszi úgy, hogy még a legapróbb falvakba is elmegy, hogy saját szemével lássa a tehetségeket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.08.25.
Vincze Ottó Győr foci

Vincze Ottó lapunknak elmondta, nem idegen tőle ez a terület, hiszen pályafutása befejezése után azonnal megtalálták olyan felkérések, amelyekben a tehetséggondozásban, a jövő generáció nevelésében próbálhatta ki magát.

– Megtetszett ez a fajta feladat – mondta Vincze Ottó. – Talán épp ezért lettem később a családi fociprogram, a győri labdarúgó-akadémia vagy épp az Erzsébet-tábor tematikus focitáborának vezetője. Emellett csak tavaly közel hatvan iskolában voltam, ahol az egészséges étkezést és a sport jelentőségét népszerűsítettem. A Danone Focikupa a Gyermekekért torna magyarországi tiszteletbeli nagyköveti program nagyon szép kihívás számomra. Járhatom az országot, láthatom az ifjú tehetségeket. Azokat is, akik nem jutnak el a budapesti nagydöntőre.

Vincze Ottó maradt a foci közelében a visszavonulása után is Fotó: MTVA

A focista állítja, rengeteg tehetség van az apró falvakban. A lehetőség megvan bennük, és ez a nagyköveti felkérés arról szól, hogy ezeket a tehetségeket felfedezzék és a legközelebbi tehetséggondozóba irányítsák.

Vincze Ottó elmondta, igazából nem az a kérdés, hogy vannak-e tehetségeink, hanem az, hogy a gyerekek sportolnak, fociznak-e még annyit, mint az ő gyermekkorában vagy régebben.

– Pont ezért van szükség a helyi „Józsi bácsikra”, akik szeretetből és elhivatottságból keresik a tehetségeket, és az ilyen programokra, hogy a rendszer működjön, és ne véletlen derüljön ki egy gyerekről, hogy tehetséges.





Ezeket olvastad már?
„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás