Vincze Ottó lapunknak elmondta, nem idegen tőle ez a terület, hiszen pályafutása befejezése után azonnal megtalálták olyan felkérések, amelyekben a tehetséggondozásban, a jövő generáció nevelésében próbálhatta ki magát.

– Megtetszett ez a fajta feladat – mondta Vincze Ottó. – Talán épp ezért lettem később a családi fociprogram, a győri labdarúgó-akadémia vagy épp az Erzsébet-tábor tematikus focitáborának vezetője. Emellett csak tavaly közel hatvan iskolában voltam, ahol az egészséges étkezést és a sport jelentőségét népszerűsítettem. A Danone Focikupa a Gyermekekért torna magyarországi tiszteletbeli nagyköveti program nagyon szép kihívás számomra. Járhatom az országot, láthatom az ifjú tehetségeket. Azokat is, akik nem jutnak el a budapesti nagydöntőre.

Vincze Ottó maradt a foci közelében a visszavonulása után is Fotó: MTVA

A focista állítja, rengeteg tehetség van az apró falvakban. A lehetőség megvan bennük, és ez a nagyköveti felkérés arról szól, hogy ezeket a tehetségeket felfedezzék és a legközelebbi tehetséggondozóba irányítsák.
Vincze Ottó elmondta, igazából nem az a kérdés, hogy vannak-e tehetségeink, hanem az, hogy a gyerekek sportolnak, fociznak-e még annyit, mint az ő gyermekkorában vagy régebben.

– Pont ezért van szükség a helyi „Józsi bácsikra”, akik szeretetből és elhivatottságból keresik a tehetségeket, és az ilyen programokra, hogy a rendszer működjön, és ne véletlen derüljön ki egy gyerekről, hogy tehetséges.