Az amúgy is káprázatos futballősz egyik legfontosabb meccsét rendezik csütörtökön a Puskás Arénában. A magyar válogatott Izland ellen játszik, a tét a labdarúgó-Eb. Aki nyer, az jövőre legalább két meccset játszik Budapesten, pontosan Franciaország és Portugália ellen. A járványveszély miatt 20 ezer szurkoló lehet ott most a lelátón, azonban nekik is el kell fogadniuk a szabályokat.

Nincs étel is ital

A legfontosabb az orrot és szájat teljesen eltakaró maszk viselése. Ez alól akkor sincs kivétel, ha éppen valaki szotyizik, vagy sörözik. Éppen ezért tilos az étel, vagy ital fogyasztása a lelátókon, ezt kormányrendelet mondta ki.

“A nézőtéren, a lelátón, a szurkolói szektorokban kötelező maszk használata, így ezeken a helyeken tilos az étel és az ital fogyasztása (pl. műanyag pohárból üdítő, sör, napraforgó mag, tökmag, stb.) “ – áll a kormányrendeletben, amely azt lehető teszi, hogy a büfékben megvásárolt árut ott elfogyasszák a szurkolók.

 

Foto Nemzeti Sport – Ssabó Miklós

Ezt a szabályt már a hétvégén alkalmazták idehaza az NB I-es találkozókon. Így például a lapzártánk után befejeződő, Ferencváros-Mezőkövesd összecsapáson sem sörözhettek a fradisták a Groupama Aréna szektoraiban. Érdekesség, hogy a Juventus elleni BL-meccs időpontjában még nem jelent meg a kormányrendelet, így ott a drukkerek még ropogtathatták a szotyit a 90 perc alatt.

A szurkolók mindent elfogadnak

A magyar válogatott drukkerei tisztában vannak vele, hogy a jelenlegi helyzetben az is nagy szó, hogy egyáltalán harmadáig megtölthetik a Puskás Arénát. Közleményükben jelezték, elfogadják a távolságtartásra vonatkozó szabályokat, azaz, hogy csak minden harmadik székre lehet majd leülni, illetve a maszkot is végig viselni fogják.