A részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 36-30-ra legyőzte Bahreint az utolsó felkészülési mérkőzésen Szigetszentmiklóson. A Bahrein elleni meccs lefújása után Gulyás István szövetségi kapitány úgy fogalmazott, látványos különbség volt a két félidő között.

Stefan Sunajko

Stefan Sunajko (zöldben) kulcsember lesz az Eb-n Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Látszott, hogy régen játszott együtt legutóbb a csapat, ezért is örülök, hogy létrejött ez a mérkőzés – mondta Gulyás. – Igazándiból nem az eredmény volt a legfontosabb, de örülök, hogy tudtunk fordítani, és teljesen más szellemiségben kézilabdáztunk a második félidőben. Az Európa-bajnokság rajtjáig mindenben javulniuk kell.

A legutóbbi, 2020-as kilencedik helyezésnél jobbat remél Stefan Sunajko, a válogatott játékosa.

Javítunk a 2020-as kilencedik pozíción, a negyeddöntő minimum elvárt – mondta lapunknak Sunajko. – Három szuperklasszisunk (Mikler Roland, Bánhidi Bence, Bodó Richárd) mellé a 2021-es egyiptomi vb-n ötödik helyezett együttesünkbe Máthé Dominik és Szita Zoltán végleg beépült. Csak nehogy valaki kidőljön a sorból a koronavírus miatt. A szerbeknél már kilencen elkapták, ami több, mint válogatottjuk fele.

Sunajko úgy érzi, a holland, portugál, izlandi csoporthármasunkból várhatóan Portugáliát visszük magunkkal tovább a legjobb 16 közé.

Ritka lehetőség elé nézünk, mivel Magyarország a férfiaknál először Eb-házigazda, és egy olyan új csarnokban bizonyíthatunk 20 ezer drukker előtt, akik hangerejétől megretten a rivális – tette hozzá a Tatabánya szélsője, akinek szülei és barátai felruccannak az Eb-re a Vajdaságból.

A magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstorna B csoportjában a magyarok csütörtökön 20:30-tól Hollandiával, vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkoznak a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett jut.