Túlzás nélkül sorsdöntőnek nevezhető az a három a mérkőzés, amely tíz napon belül vár a magyar labdarúgásra. Szeptember 29 és október 8 között két klubcsapatunk, és a válogatott sorsa is eldől a nemzetközi porondon.

A Ferencváros lépéselőnyben várja a Molde elleni visszavágót

Kedden este a Ferencváros a Groupama Arénában fogadja a Moldét a Bajnokok Ligája rájátszásnak visszavágóján. A magyar bajnok egy hete 3-3-re zárt Norvégiában, vagyis lépéselőnyben várja a budapesti összecsapást. A párharcnak óriási anyagi tétje van, mivel a BL csoportkörébe jutás jelentősen több pénzt ér, mint a vesztesnek az Európa-liga főtábláján való szereplés. Az FTC eddig körülbelül 2,3 milliárd forintot keresett a selejtezőben, de ha innen továbbjut, akkor további 5,5 milliárd forinttal gazdagodik, míg az El-csoportkör 1 milliárd forintot ér.

Csütörtökön a Vidi a belga Standard Liege otthonában lép fel. Az egymeccses playoff csata győztese jut majd fel az Európa-liga főtáblájára. Ha a fehérvári gárda sikerrel jár, akkor sorrendben harmadszor szerepelhet magyar csapat az Európa-liga csoportkörében. Ilyenre még nem volt példa. Ráadásul, ha a Fradi is továbblép, akkor először játszhat egyszerre két együttesünk a BL és az EL főtáblán.

Marco Rossi hétfőn délután keretet hirdet. A magyar válogatott szövetségi kapitánya bejelenti, hogy kik kapnak lehetőséget a jövő heti, október 8-i szófiai, Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn. Ha a bolgárok elleni találkozót sikerrel vesszük, akkor az Izland-Románia meccs győztesével találkozunk Budapesten az Eb-részvételért. Vagyis a magyar válogatottat két siker választja el attól, hogy 2016 után ismét a kontinenstornán szerepeljen.