A tervek szerint négy hét múlva, március utolsó hétvégéjén, a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon mutatkozik be Mick Schumacher a Forma-1-ben a Haas istálló pilótájaként. A hétszeres világbajnok fia ugyanakkor már most sem titkolja, hogy másik csapathoz vágyik.

Egy olasz napilapnak nyilatkozva ugyanakkor szembesülnie kellett azzal, hogy felfelé ívelő pályafutása ellenére továbbra is mindenkit Michael Schumacher állapota érdekel.

Mick Schumacher a tavalyi idény végén, Abu-Dzabiban az első szabadedzésen már vezethette a Haast, de versenyen csak a közelgő 2021-es vb-sorozatban mutatkozhat be a királykategóriában.

Alig várom, hogy munkába állhassak a Haasnál. Boldog vagyok, hogy része lehetek ennek a csapatnak, és az első szezonomban természetesen a lehető legjobban szeretnék debütálni. Aztán meglátjuk, mit tartogat nekem a jövő. Lépésről lépésre akarok haladni, de nem tagadom: az álmom válna valóra, ha később a Ferrarit vezethetném, ahogy annak idején édesapám– idézte a kölni Express a 21 éves német autóversenyzőt, aki jelenleg karanténban, Angliában készül az előtte álló kihívásokra.

Michael Schumacher állapota továbbra is tabu

A német lapban szemlézett La Stampa-interjúban a „kis Schumit” megkérdezték Michael Schumacher állapotáról is. Az olasz újságban azt firtatták, hogy Mick beszélt-e apjával a közelgő F1-es bemutatkozásáról.

Ez magánügy, térjünk vissza sporttémákra– reagált Mick Schumacher, aki továbbra is szigorúan tartja magát ahhoz, hogy a család nem veri nagydobra a 2013-as síbalesetében megsérült legenda hogylétét.

A cikkből ugyanakkor kiderül, hogy apja helyett (vagy mellett?) a négyszeres világbajnok honfitárs, Sebastian Vettel mentorálja Schumacher fiát.

Sebbel rendszeresen beszélgetünk egymással. Nagyon tapasztalt, és tanácsokkal lát el. Rajtam tartja az egyik szemét– árulta el Mick Schumacher.