RETRO RÁDIÓ

Salamon, a jósoló mosómedve elárulta, győz-e ma a Fradi a Dinamo Kijev ellen





Ő itt Salamon, a Metropol jósoló mosómedvéje. Azt kértük tőle, hogy tippelje meg, ki fog győzni a ma esti Ferencváros-Dinamo Kijev meccsen.



Megosztás
Szerző: Holló Bettina
Létrehozva: 2020.10.28.
Bajnokok Ligája jóslás Salamon mosómedve foci

Olvasóink hamar megkedvelték Salamont. A mosómedve legutóbb Fradi-győzelmet jósolt, ami ugyan nem jött be, de ha az első félidőben bemegy Isael kapufája, talán igaza lett volna.

A cuki mosómedve a Budakeszi Vadasparkban él, és idén minden eddiginél nagyobb fába vágta a fejszéjét. Igent mondott a megkeresésünkre, így a közeljövőben több fontos focimeccs eredményét is megjósolja.

Ma este a Ferencváros csap össze a Dinamo Kijevvel a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen. Letettünk hát egy papírt a kis jósunk elé, rajta a csapatok nevével, és egy kis elemózsiával. Majd azt mondtuk: “Bölcs Salamon, tekints a jövőbe! Edd meg először azt a jutalomfalatot, amelyik csapat ma este győzni fog”. A mosómedve ekkor felmászott a mindent eldöntő asztalra, és sajnos a Dinamo Kijev felé vette az irányt. A jutalomfalatot egy szempillantás alatt behabzsolta, de biztatásképp átballagott a Ferencváros oldalára, és ott is falatozott egy kicsit. Majd mint aki jól végezte dolgát, hátat fordított, és szép komótosan elballagott. Salamon korábban a Barcelona-Ferencváros meccset is megtippelte nekünk, és akkor azt mondta, hogy a Fradi fog nyerni. A meccs végül 5-1-re végződött a Barcelona javára, vagyis nem jött be a jóslata. Lehet, hogy most sem fog?

Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Nemcsak utoljára tippel nekünk a cuki jós

Nem vicc, hogy Salamon imádja a focit. Persze őt nem kifejezetten a sport érdekli, hanem a kék labdája, amiben a gondozója jutalomfalatokat szokott elrejteni. Most azonban úgy tűnik, jósnak sem utolsó, észak-amerikai állatfajként ráadásul abszolút pártatlannak mondható. Salamon egyébként nemcsak a mai, hanem a Fradi és a magyar válogatott következő, sorsdöntő összecsapásait is megjósolta a Metropolnak. Legközelebb a november 4-ei Ferencváros-Juventus meccset fogja nekünk megtippelni!

Mindig feltalálja magát

A mosómedvék életrevaló, kíváncsi állatok. A kilencéves Salamon is egy igazi kis gézengúz. Minden reggel 10 órakor egy látványetetésen vesz részt, amit izgatottan vár. A nap hátralevő részében békésen nézelődik, vagy ha épp olyanja van, alszik egy nagyot a házikójában.

Miért mosómedve?

A mosómedve nem mos, és még csak nem is medve – erről Jóba Katalin, Salamon trénere mesélt a Metropolnak.

– Kezdetben azt hitték, hogy a vízben tapicskolva megmossa az ételét, de aztán kiderült, hogy az ügyes kis tappancsaival ott is csak élelmet keres – árulta el Katalin. Hozzátette: a medvefélék családjához pedig egyáltalán semmi köze, az állat a mosómedvefélék családjába tartozik.

Igazi haspók!

A mosómedvéket Észak-Amerikában kukamedvéknek is hívják, ugyanis hatalmas kukabúvárok. Kimennek a városba, felborogatnak mindent egy kis élelem reményében. De képesek megpiszkálni az édességes automatákat, és a konyhákba is rendszeresen belógnak. Igazi haspókok, szinte bármit megesznek, de Salamonnak a szőlő a kedvence.

Ez is érdekelheti:





Ezeket olvastad már?
Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás