Saha budapesti látogatása során elárulta, hogy a profi futball már nem hiányzik neki, sok sérülése miatt még időben felkészült a futball utáni életre. A Manchester United nagykövetének lenni is egyfajta kihívás, ráadásul több ideje jut a gyermekeire, akiket szeretne a lehető legjobban felkészíteni az életre. Kérdésünkre kifejtette, hogy elég nehéz azt a Unitedet összehasonlítani a maival, amelyben még ő játszott.

– Annál is inkább, mert olyan karizmatikus szakembert kellett pótolni a csapatnak, mint Sir Alex Ferguson – mondta Saha. – Nehéz az összevetés, más világ volt tíz éve, közben még gyorsabb lett a játék, s míg akkoriban profi futballista lehettél egy-két kiemelkedő képesség birtokában, most élesebb a verseny, a világ minden tájáról jönnek a sikerre éhes fiatalok.

Szavaiból az is kiderült, hogy a tehetség fontos, de a játék iránti szenvedély, elkötelezettség lényegesebb, hogy élvezzük a pályán töltött perceket. Cristiano Ronaldo hiába isten áldotta tehetség – a Unitednél kétszeres intenzitással edzett, ahogy most is.

Saha még most is népszerű a gyerekek körében (fotó: Metropol)