Gulácsi Péter sérülés miatt nem csatlakozhat a vb-selejtezőit itthon San Marino ellen (péntek, 20.45), majd jövő hétfőn Lengyelországban befejező fociválogatottunk keretéhez. Pedig az RB Leipzig kapusa szombaton végigvédte a Dortmund elleni győztes (2-1) Bundesliga-rangadót, Marco Rossinak mégis gondoskodnia kellett a helyettesítéséről.

Biztos ez a legjobb pillanat Szappanos válogatott kerettagságára?

Biztos ez a legjobb pillanat Szappanos válogatott kerettagságára?
Fotó: MTI

A beugró Szappanos Péter a behívásának időzítése ennél rosszabbul nem is sikerülhetett volna.

Pirulákkal védett Gulácsi

– Pete hetek óta kisebb sérüléssel küzd és fájdalomcsillapító tablettákkal játszott. A felépülése érdekében itt marad – nyilatkozta kapusáról Jesse Marsch vezetőedző a négy éve várt Dortmund elleni győzelem után.

Kérdés, fordított esetben – ha a nemzeti csapatban játszatják begyógyszerezve, majd ki kell hagynia a klubja meccseit – mekkora balhét csapnának a németek…

Szappanos a beugró

Gulácsi kidőlése után, a Dibusz Dénes és Bogdán Ádám mellett megüresedő helyre Szappanos Pétert riadóztatta Marco Rossi szövetségi kapitány.

A szövetség ezt bő egy órával azután közölte, hogy a Honvéd 3-1-es félidei vezetése ellenére 5-3-ra kikapott Debrecenben.

14 perc alatt 4 kapott gól

A Loki úgy aratta szeptember közepe óta az első győzelmét, hogy a duplázó Dzsudzsák Balázs vezérletével szűk negyedóra alatt négy gólt rámolt be Szappanosnak.

Persze ez a legkevésbé a kapuson, sokkal inkább az érthetetlenül – és idén már sokadszor – összeomló csapatán és a tehetetlen edzőin múlt.

 

Romokban lehet az önbizalma

A dobogóesélyesnek kikiáltott, de a kiesőzóna felé zuhanó Honvéd a második legtöbb gólt (25-öt) kapta az NB I idei szezonjában. Habár a válogatott meghívó nem a pillanatnyi, hanem a hosszú távú jó teljesítménynek szól, Szappanos önbizalma nem lehet éppen a topon: a zsinórban elvesztett legutóbbi négy meccsen összesen 13 gólt kapott.