RETRO RÁDIÓ

Öt magyarral rajtol a Bundesliga: Dárdai középső fia lehet a nagy meglepetés





A régi motoros légiósaink mellett Dárdai Marci éve lehet a 2020/21-es szezon.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2020.09.18.
hertha bundesliga dárdai márton dárdai pál

Pénteken a Bayern München-Schalke 04 rangadóval kezdődik a labdarúgó Bundesliga 2020/21-es szezonja. Az évek óta a német topligában légióskodó válogatott sztárjaink (Gulácsi Péter, Willi Orbán, Sallai Roland és Szalai Ádám) mellett Dárdai Pál középső fiának, a 18 éves Dárdai Mártonnak is szurkolhatunk a Herthában.

Dárdai Márton a Bundesliga-bemutatkozás küszöbén toporog (Fotó: Instagram)

Az apja légióskodása idején Berlinben született, és kettős állampolgárként a német korosztályos válogatottakban játszó Dárdai Márton április végén, a koronavírus-járvány szünetében került föl a Hertha felnőttcsapatába. Villámgyorsan ugrált előre a ranglétrán: tavaly ilyenkor még az U19-es ifigárdában játszott, majd tavasszal a negyedosztályban szereplő U23-as tartalékok között bemutatkozva hívta föl magára Bruno Labbadia vezetőedző figyelmét.

A tréner szerint nagy jövő előtt áll a csaknem 190 cm magas, erős felépítésű, mégis technikás, több poszton bevethető középső Dárdai-fiú, akit apja nemrég így jellemzett: „egy igazi állat”, ugyanakkor „intelligens futballista”.

„Óriási potenciál rejlik Mártonban. Ezt rögtön látni rajta. Remek srác, és van egy nagy előnye: két fontos poszton is képes játszani”

– sorolta a belső védőként és védekező középpályásként is bevethet, ráadásul ballábas Dárdai Marci erényeit Labbadia nemrég a Berliner Zeitung hasábjain.

A fiatal reménység dolgát nehezíti, hogy míg apja vezetőedzőként bátran – és részben kényszerűségből – építette be a csapatába az utánpótlás-akadémián képzett tehetségeket, a Hertha dúsgazdag új befektetője révén mostanában eurószázmilliókból erősít. A célkitűzés is más lett: „a nagyváros klubja” (így emlegetik a téli átigazolási szezonban a világon a legtöbbet költő berlinieket) nagyra is tör, a Bajnokok Ligájába tart. Dárdai Marcinak így a korábbinál erősebb konkurenciával kell megküzdenie, de edzője bízik benne. Eddig csak felkészülési mérkőzéseken játszott az első csapatban, az előző Bundesliga-szezon hajrájában a kispadon kóstolt bele a miliőbe – és idén sikerülhet neki az áttörés is.

Honfitársaink csúcstalálkozója jön

A vasárnapi Leipzig-Mainz mérkőzésen a dobogóra esélyes hazaiak kapuját minden bizonnyal a „kirobbanthatatlan” Gulácsi Péter védi majd, Willi Orbánnak viszont a tavaly októberi térdsérülése után egyelőre az lehet a célja, hogy visszakerüljön a védősorba. A vendégeknél Szalai Ádám legfontosabb idei feladata az lehet, hogy minél több játéklehetőséget harcoljon ki magának.

 





Ezeket olvastad már?
„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás