Könnyű csoportban került a magyar válogatott a vb-n. A nemzeti csapat a gízai A csoportban pénteken a Zöld-foki Köztársasággal, vasárnap Uruguay-jal, január 19-én pedig Németországgal találkozik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

Bánhidi Bence (a labdával) ismét húzóember lehet (fotó: Kovács Anikó/MKSZ)

Komolyabb célok

A magyar válogatott egy éve remek teljesítményt nyújtott az Európa-bajnokságon, ahol kilencedik lett. Az Eb legjobb magyar játékosa, Bánhidi Bence úgy véli, ezúttal komolyabb célokat tűzhetnek ki.

– Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy nem vagyunk erős csoportban, hiszen Uruguay és a Zöld-foki Köztársaság ellen kötelező a győzelem – mondta Bánhidi. – A koronavírus miatt pedig számos német sztár lemondta a szereplést. Nem jelenthet gondot a továbbjutás, vagyis komolyabb célokat is kitűzhetünk magunk elé.

Gulyás István szövetségi kapitány azt szeretné, ha legalább olyan teljesítményt nyújtanának, mint az Eb-n.

– Szeretném, ha ugyanolyan örömet okoznánk a szurkolóknak, mint a tavalyi Eb-n- fogalmazott Gulyás. – Ebben benne lehet, hogy sok meccset fogunk megnyerni.

Füldugó és horkolás

A felkészülés mellett a minőségi pihenés is fontos a játékosoknak. Azonban Bánhidi Bence szobájában nem teljes a csend éjszaka.

– A hangulat rendben van, különösen a szobánkban, ahol Bodó Ricsivel vagyok együtt – fogalmazott Bánhidi. – Ricsi iszonyatosan horkol, abból kapok rendesen. Úgy jön a szájából a levegő, mint a hurrikán. Próbálom magam kipihenni, remélem, a füldugó segíteni fog.

Nézők a lelátón

A csarnokok teljes befogadóképességének 20 százalékában lehetnek szurkolók a lelátón az egyiptomi vb-n. Azonban a résztvevő országok közül nyolc európai válogatott csapatkapitánya levelet írt a szervezőknek, hogy ne engedjenek be nézőket.

– Nézők előtt játszani nemcsak az egészségügyi vészhelyzet miatt abszurd, hanem a rendező ország szempontjából is – írták a levélben. – Az emberek nem nagyon hagyhatják el otthonaikat, a mi játékosaink családtagjai pedig a televízióban követhetik az eseményeket.

Egyelőre hiába érveltek a játékosok, nézők előtt rajtol a vb.

A magyar válogatott csoportmérkőzései

Január 15., 20.30: Magyarország–Zöld-foki-szigetek

Január 17., 20.30: Magyarország–Uruguay

Január 19., 20.30: Magyarország–Németország