Az érvényes belépőjeggyel vagy bérlettel rendelkező szurkolók az Eb mérkőzéseit védettségi igazolással vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel látogathatják. Ez azt jelenti, hogy a koronavírus elleni oltással nem rendelkező szurkolók is részt tudnak venni az eseményen, negatív teszttel. A védettséget igazoló dokumentumokat vagy a 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszteredményt igazoló magyar vagy angol nyelvű dokumentumot az erre kijelölt, védettséget igazoló karszalagátvevő pontokon szükséges igazolni (elfogadják az EESZT telefonos applikációját is). Ugyanitt a védettséget igazoló dokumentumon szereplő személyazonosító okmány (személyi igazolvány, útlevél) bemutatása is kötelező. Az érvényes jegy vagy bérlet felmutatása után minden szurkoló karszalagot kap a belépéshez, ezzel tud részt venni az eseményen.

MVM Dome (Fotó: Nemzeti Sport)

Karszalagátvevő pontok Pest megyében: Budaörs, Tesco parkoló (2040 Budaörs, Kinizsi utca 1–3.), Fót, Auchan parkoló (2151 Fót, Fehérkő út 1.), Groupama Aréna, parkoló (1091 Budapest, Üllői út 129.)

A 15. férfi Európa-bajnokság mezőnyében 24 válogatott szerepel, és 18 nap alatt 65 mérkőzésre kerül sor. A csoportkörben a budapesti MVM Dome, a szegedi Pick Aréna, a debreceni Főnix Aréna, a kassai Steel Arena, valamint a pozsonyi Ondrej Nepela Arena ad otthont a találkozóknak.

A világjárvány miatt a két szlovákiai csarnokban a lelátói kapacitásnak csupán a negyedét vehetik igénybe a szurkolók, Magyarországon nincs létszámkorlátozás. A hazai pálya biztosan előnyt jelent Mikler Rolandék számára, hiszen mindhárom csoportmeccsükön telt ház, 20 ezer néző várható, olyan szempontból viszont nem, hogy egyetlen edzőmérkőzést sem játszhattak az új MVM Dome-ban annak átadása, vagyis december közepe óta. A mai lesz az első fellépésük a csarnokban.