Nem igazán érzi szerencsésnek magát Babos Tímea, aki Facebook-oldalán osztotta meg a hírt: őt sem kerülte el a Covid–19.

Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy nem vagyok túl szerencsés újabban Amerikában…

Múlt héten Miamiban, buborékban versenyeztem (ez azt jelenti, hogy végig csak a hotelben és a pályán voltam a többi sportolóval, maszkban stb., stb.), ahol 3 negatív Covid–19-tesztem volt. Onnan átrepültem ide, Charlestonba csütörtökön, és ismét egy negatív tesztet produkáltam. Azóta is folyamatosan buborékban vagyok, sehol nem voltam, betartottam minden óvintézkedést.
Mindezek ellenére a tegnapi koronavírustesztem POZITÍV lett. Azóta volt egy 2. tesztem, ami szintén ezt mutatta…„ – írta bejegyzésében a teniszező.

Nem tudja, hol fertőződhetett meg

Bár nem érti, hogyan fordulhatott elő, hogy elkapta a vírust, de a sportoló azt is elárulta, jelenleg alig vannak tünetei.
Fáj a fejem és a torkom picit, illetve 1 napig éreztem az izmaim fáradékonyságát, de ezt érthetőnek találtam, hiszen sokat készültem az idei első salakpályás versenyemre. Lejátszottam egy egyéni és egy páros meccset is, edzettem mellette, igazából csináltam a dolgom maximum erőbedobással, mint mindig.”

A bezártság a legrosszabb

Nem túl biztató egyelőre a helyzet. 10 napig kell bezárva lennem a hotelszobámban, ahol még ablakot sem tudok nyitni. Erkély nincs, kondifelszerelésem egyelőre szintén nincs.
Az edzőm szerencsére kétszer is negatív lett, így ő haza tud menni pénteken. Addig pedig megkértem őt és a WTA dolgozóit, hogy szerezzenek be nekem egy biciklit és pár kondis felszerelést. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.

Továbbra is egyértelműen azt mondom, hogy az egészség az első és legfontosabb és nagyon remélem, hogy nem lesznek tüneteim a következő napokban sem.

Úgyis érkezem majd a beszámolókkal!
Sok puszi és kitartás Mindenkinek!” – zárja beszámolóját Babos Tímea.