A 29 évesen visszavonult világbajnok kajakos a saját doppingesetéről így beszélt a DIGI Sport híradójának: „Ha most felpofoznának, hogy ’ez egy álom volt, kelj fel!’, akkor abbahagynám, és nem csinálnám, mert nem ér annyit az egész.

„Ebből a sportból abszolút jó szájízzel, jó érzéssel szálltam ki, én nem haragszom senkire. Ugye volt egy doppingesetem, ott egyedül én voltam a hibás, az az én saját butaságom volt. Viszont a könyvnek a lényege nem is a dopping lenne, hanem az egész életemnek a története. De azért nagyon sok mindenen keresztülmentem én is, és ezt szeretném az embereknek átadni, hogy egy fiatal, tehetséges sportoló hogy jut el oda, hogy mondjuk szerekhez nyúljon” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Dudás Miklós.

A kajakos senkinek nem szeretne ártani a könyvvel, annak viszont kimondottan örülne, ha mások is tanulnának a vele történtekből. ”Azért én átmentem a mentális részén is, megtapasztaltam, hogy mit okoznak ezek a szerek, a mélydepressziótól kezdve addig, hogy ha nem hagyod abba, akkor belehalsz, ha abbahagyod, akkor elvonási tüneted lesz, hiszen ezek azért szintetikus anyagok, amiket az ember hónapokon keresztül használ. Ha most üzennem kéne bárkinek, a fiataloknak, azt mondanám, hogy ne kezdd el! Ne azért ne kezd el, mert megbuksz egy doppingteszten, és akkor ’hű, mi lesz’, hanem a saját magad, és az egészséged miatt ne kezd el!