RETRO RÁDIÓ

Nagy visszatérő a válogatottban, Marco Rossi keretet hirdetett





Marco Rossi keretet hirdetett az év utolsó két mérkőzésére. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya ismét számíthat Szalai Ádámra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.02.
válogatott keret

A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, három nappal később pedig Varsóban Lengyelországgal találkozik világbajnoki selejtezőn. Ezzel a két mérkőzéssel zárul az idei sorozat.

Marco Rossi – Fotó: Nemzeti Sport

Marco Rossi ismét számít az októberi selejtezőket sérülése miatt kihagyó csapatkapitányra, Szalai Ádámra. A Mainz labdarúgója térdműtéten esett át, és szombaton a 90. percben csereként lépett pályára az Arminia Bielefeld ellen 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen. Szalai Ádám 2009 óta profiskodik a német élvonalban, a Mainz, a Schalke, a Hoffenheim és a Hannover színeiben összesen 270 találkozón lépett pályára, ezeken 54-szer volt eredményes és 26 gólpasszt osztott ki.

– Ahogy azt már minden bizonnyal mindenki tudja, nem sikerült kijutnunk a világbajnokságra, ez pedig lehetőséget ad arra, hogy még inkább a jövő csapatának építésére koncentráljunk – fogalmazott Rossi. – Persze, ha valaki megnézi a 2018-ban általunk összeállított első keretet és a legutóbbit, akkor láthatja, hogy eddig is sok változás történt a fiatalabb játékosok javára, ám most ez még inkább igaz, ezért is hívtuk meg Balogh Botondot és Kiss Tamást. Balogh ugyan egyelőre nem játszik rendszeresen a Parmában, de szeretnénk együtt dolgozni vele, és az edzéseken testközelből megnézni, hogy mire képes. Kiss Tamásban pedig megvan az a sebesség és robbanékonyság, amely a nemzetközi mérkőzésekhez szükséges, noha azon még dolgoznia kell, hogy ezen adottságait megfelelően kamatoztassa a mérkőzéseken.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig).

Védők: Balogh Botond (Parma), Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Fehérvár), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (PAFC), Orbán Willi (Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK)

Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Pisa), Nego Loic (Fehérvár), Schäfer András (FC DAC), Szoboszlai Dominik (Leipzig), Vécsei Bálint (FTC)

Támadók: Hahn János (FC DAC), Kiss Tamás (Cambuur), Sallói Dániel (Kansas), Schön Szabolcs (Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa).

Az I csoport állása a 8. forduló után

1. Anglia 20 pont (24-3)

2. Lengyelország 17 pont (25-8)

3. Albánia 15 pont (11-7)

4. Magyarország 11 pont (13-12)

5. Andorra 6 pont (7-19)

6. San Marino 0 pont (1-32)

 





Ezeket olvastad már?
„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás