Marco Rossi sorsáról novemberben döntenek





A londoni, Anglia ellen 1-1-es döntetlenje után a magyar labdarúgó-válogatottnak halvány esélye maradt arra, hogy megszerezze a második helyet a vb-selejtező csoportban. Marco Rossi szövetségi kapitány sorsa novemberben dől el.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.14.
Marco Rossi

Két mérkőzése maradt Marco Rossi válogatottjának, amely novemberben San Marinót fogadja, majd Lengyelországba látogat. A magyar csapatnak nincs saját kezében a sorsa a csoportjában.

Rossi is labdaügyes (Fotó: Nemzeti Sport)

68 év után nem kaptunk ki

A Wembley Stadionban rendezett mérkőzésen Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Sallai Roland büntetőjével a 24. percben került előnybe, a házigazdák pedig a 37. percben egy pontrúgást követően John Stones révén egyenlítettek. A nemzeti együttes az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6:3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában. Azóta nyolcszor vereséggel tért haza a szigetországból. A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

Rossit megbecsülik

A mérkőzést követően Marco Rossi elárulta, novemberben tárgyalnak a jövőjéről. Az olasz szakembernek 2025-ig szól a szerződése.

- A játékosok mindig igyekeznek a legtöbbet nyújtani - értékelt Marco Rossi. - Előfordul, hogy ez működik, máskor meg nem. Utóbbi esetben mindig kirúgnák az edzőt, és sorjáznak a kérdések: mi lesz, ha...? San Marino és a lengyelek elleni mérkőzések után, november végén lesz egy megbeszélésünk a szövetség illetékeseivel a jövőmről. Annyit mondhatok, hogy számíthatok a megbecsülésükre, én pedig nagyra értékelem az elnök úr és az igazgatótanács tagjainak bizalmát.

Verekedés a lelátón

Verekedés tört ki a vendégszektorban pár perccel a meccs kezdése után a magyar szurkolók és a rendfenntartók között. A helyszínen készült videókon az látszik, hogy sárga mellényes biztonságiak és rendőrök jelennek meg a lelátón, és gumibotokkal, valamint viperákkal ütik a magyar drukkereket. A britek szerint a magyarok átmásztak egy másik szektorba, és ezt próbálták megakadályozni a biztonságiak. A The Sun úgy tudja, a rendezők egy molinót szerettek volna eltüntetni, amin a térdelés ellen tiltakoztak a magyar szurkolók. Számos lengyel drukker is a magyar táborban nézte a meccset.

Az I csoport állása 8 forduló után

1. Anglia 20 pont (24-3)

2. Lengyelország 17 pont (25-8)

3. Albánia 15 pont (11-7)

4. Magyarország 11 pont (13-12)

5. Andorra 6 pont (7-19)

6. San Marino 0 pont (1-32)

 





Ezeket olvastad már?
Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás