Az már pénteken biztossá vált, hogy a vb-n legutóbb 1986-ban részt vevő magyar válogatott ezúttal is lemarad a futball legnagyobb seregszemléjéről, mivel a második helyen álló lengyelek magabiztosan nyertek Andorrában, ezzel pedig behozhatatlan előnyre tettek szert.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Marco Rossi évértékelésében összességében pozitívnak ítélte a válogatott játékát és az elért eredményeket, de őszintén elárulta, mivel nem volt elégedett.

Az albánok elleni vereségekkel lerontottuk az összképet, egyébként remek esztendőt zártunk volna – magyarázta Rossi. – Tanulnunk kell azokból a hibákból, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő. Az Eb-n helytálltunk a halálcsoportban, a mérkőzések után nem csak a magyar drukkerek beszéltek elismeréssel rólunk, hanem a külföldiek is.

Az olasz szakember elárulta, Csányi Sándor MLSZ-elnök teljes és feltétlen bizalmát élvezi, ezért örömmel folytatja a munkát a nemzeti együttes élén.

– Négy évem van még itt, hiszen 2025-ig szól a szerződésem – fogalmazott Rossi. – Élvezem az elnök úr szinte feltétel nélküli bizalmát, ez az egyik legfontosabb tényező. Szerencsére a legtöbb szurkoló is bízik bennem, én pedig ebben a csapatban hiszek, így természetesen folytatni szeretném a közös munkát.

A magyar csapat egy bravúros varsói pontszerzéssel akár a harmadik helyre is odaérhet a csoportban. Ehhez azonban Albániának ki kellene kapnia otthon Andorrától, vagy ha Rossi csapata nyer Varsóban, akkor az albán pontvesztés is a harmadik pozíciót eredményezne a mieinknek. A csoportelsőség és az azzal járó automatikus vb-részvétel az angol és a lengyel csapat között dől el, de nagy izgalmakra nem kell számítani, hiszen a szigetországi válogatott a gyengécske San Marino otthonában lép fel.

Vb-selejtező, I csoport

Lengyelország-Magyarország

hétfő, 20.45, tv: M4 Sport

Az I csoport állás 9 forduló után

1. Anglia 23 pont (29-3)

2. Lengyelország 20 pont (29-9)

3. Albánia 15 pont (11-12)

4. Magyarország 14 pont (17-12)

5. Andorra 6 pont (8-23)

6. San Marino 0 pont (1-36)