RETRO RÁDIÓ

Visszatérnek a kulcsemberek: főpróbát tart a magyar válogatott





Főpróbát tart a labdarúgó-Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott. Marco Rossi együttese ma este Írországot fogadja a Szusza Ferenc Stadionban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.08.
Írország magyar válogatott Marco Rossi

Egy hét múlva már az Európa-bajnokságon lesz jelenése a magyar válogatottnak, amely ma este az írek ellen még tét nélkül hangolhat.

Marco Rossi az írek ellen már a kulcsemberekkel számol (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

Alakul a kezdőcsapat

Marco Rossi szövetségi kapitány pénteken a Ciprus ellen 1-0-ra megnyert első felkészülési találkozón több kulcsemberét kisebb problémák miatt pihentette. Ők minden bizonnyal ma este lehetőséget kapnak az írek ellen. Ennek nemcsak az az oka, hogy a szigetországiak jóval komolyabb játékerőt képviselnek – ötven hellyel előzik meg Ciprust a világranglistán és csupán tízzel vannak a magyarok mögött –, hanem az is, hogy az olasz szakvezető szerint az írek hasonló fizikai adottságokkal rendelkeznek, mint a csoportrivális franciák és németek. Így a futballisták számára a soron következő meccs kiváló tapasztalatszerzési lehetőséget kínál a párharcok tekintetében. Rossinak pedig segíthet megtalálni a kezdőcsapatát a fizikálisan erősebb ellenfelekkel szemben.

Folytatódhat a széria

Az írek elleni meccs nemcsak felkészülést jelent az Eb-re, a veretlenségi sorozat miatt is fontos. A magyar csapat az utóbbi tíz mérkőzésén nem kapott ki, legutóbb ilyen jó szériára húsz éve volt példa. Akkor a nemzeti együttes 2000 márciusa és 2001 áprilisa között 12 összecsapáson nem talált legyőzőre. Marco Rossi együttese legutóbb tavaly szeptemberben, az oroszok elleni Nemzetek Ligája-meccsen kapott ki utoljára.

Öt győzelem

A magyar válogatott eddig 12 alkalommal találkozott Írországgal, öt győzelmet aratott, ötször döntetlenre végzett, míg két alkalommal vereséget szenvedett. Érdekesség, idehaza rosszabb a mérlegünk, hat meccsen csupán egyszer jártunk sikerrel, 1969-ben világbajnoki selejtezőn 4-0-ra győztünk Budapesten. Az írek legutóbb 1991 őszén nyertek nálunk.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország–Írország

Szusza Ferenc Stadion

ma, 20 óra, tv: M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás