A Paris Saint-Germaint követően a londoni Chelsea csapatánál is együtt dolgozik Thomas Tuchel és Lőw Zsolt. Előbbi ismét vezetőedzőként, utóbbi másodedzőként dolgozik. Az angol klub beindult az új párossal.

Lőw Zsolttal és Thomas Tuchellel beindult a Chelsea

Lőw Zsolt Párizs után Londonban dolgozik Fotó: Getty Images

Négy veretlen meccs

A Tuchel-Lőw kettős január 27-én mutatkozott be a Chelsea kispadján, a csapat akkor 0-0-ra végzett a Wolverhamptonnal. Azóta további három mérkőzést játszott a londoni csapat a bajnokságban, és valamennyit megnyerte. A Burnleyt 2-0-ra, a Tottenhamet 1-0-ra és a Sheffield Unitedet 2-1-re verte. Négy meccsen mindössze egy gólt kapott az a Chelsea, amely Lőwék érkezése előtt ritkán úszta meg kapott gól nélkül a mérkőzéseit. Vagyis az új szakmai stábbal azonnal javult a csapat védekezése, és ami a legfontosabb, előrébb lépett a tabellán, az ötödik helyen áll.

Az FA Kupában folytatják

Négy bajnoki mérkőzés után Tuchel és Lőw Zsolt csütörtök este egyenes kieséses meccsen vezeti a csapatot. A Chelsea az FA Kupában a másodosztályban szereplő Barnsley otthonában lép pályára. A londoni alakulat története során nyolc alkalommal hódította el a trófeát, legutóbb 2018-ban győzött. Tavaly a döntőig menetelt a Chelsea, ám a fináléban 2-1-re kikapott az Arsenaltól.

A bizalom a lényeg

Thomas Tuchel szerint edzőként nehéz elfogadni, hogy az eredmények olykor nem köszönnek vissza az elvégzett munkában.

Mindössze annyit tehetünk, hogy gondoskodunk a megfelelő teljesítményről – mondta Tuchel a klub honlapján. – Ehhez bizalomra és jó kapcsolatra van szükség a játékosok és az edzői stáb között. Edzőként mindent szeretnénk kontroll alatt tartani, de az eredményeket nem tudjuk. Csak bízhatunk benne, hogy a teljesítményt sikerek követik.

Kiesett a címvédő

Az FA Kupa a nyolcaddöntőknél jár, és a címvédő Arsenal már kiesett a sorozatból. Az előző körben a Southampton búcsúztatta. A további angol sztárcsapatok közül a Liverpool is elhullott, miután a Manchester United 3-2-re verte.

FA Kupa, nyolcaddöntő

Barnsley-Chelsea

ma, 21 óra, tv: Spíler1