Nagy siker, feltámadt a magyar edzővel a Chelsea





Villámrajtot vett az új szakmai stábbal a Chelsea. Thomas Tuchel és Lőw Zsolt két hete vezeti az angol sztárcsapatot, amely azóta nem kapott ki. Csütörtökön az FA Kupában lép pályára a gárda.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.11.
Chelsea Lőw Zsolt

A Paris Saint-Germaint követően a londoni Chelsea csapatánál is együtt dolgozik Thomas Tuchel és Lőw Zsolt. Előbbi ismét vezetőedzőként, utóbbi másodedzőként dolgozik. Az angol klub beindult az új párossal.

Lőw Zsolt Párizs után Londonban dolgozik Fotó: Getty Images

Négy veretlen meccs

A Tuchel-Lőw kettős január 27-én mutatkozott be a Chelsea kispadján, a csapat akkor 0-0-ra végzett a Wolverhamptonnal. Azóta további három mérkőzést játszott a londoni csapat a bajnokságban, és valamennyit megnyerte. A Burnleyt 2-0-ra, a Tottenhamet 1-0-ra és a Sheffield Unitedet 2-1-re verte. Négy meccsen mindössze egy gólt kapott az a Chelsea, amely Lőwék érkezése előtt ritkán úszta meg kapott gól nélkül a mérkőzéseit. Vagyis az új szakmai stábbal azonnal javult a csapat védekezése, és ami a legfontosabb, előrébb lépett a tabellán, az ötödik helyen áll.

Az FA Kupában folytatják

Négy bajnoki mérkőzés után Tuchel és Lőw Zsolt csütörtök este egyenes kieséses meccsen vezeti a csapatot. A Chelsea az FA Kupában a másodosztályban szereplő Barnsley otthonában lép pályára. A londoni alakulat története során nyolc alkalommal hódította el a trófeát, legutóbb 2018-ban győzött. Tavaly a döntőig menetelt a Chelsea, ám a fináléban 2-1-re kikapott az Arsenaltól.

A bizalom a lényeg

Thomas Tuchel szerint edzőként nehéz elfogadni, hogy az eredmények olykor nem köszönnek vissza az elvégzett munkában.

- Mindössze annyit tehetünk, hogy gondoskodunk a megfelelő teljesítményről - mondta Tuchel a klub honlapján. - Ehhez bizalomra és jó kapcsolatra van szükség a játékosok és az edzői stáb között. Edzőként mindent szeretnénk kontroll alatt tartani, de az eredményeket nem tudjuk. Csak bízhatunk benne, hogy a teljesítményt sikerek követik.

Kiesett a címvédő

Az FA Kupa a nyolcaddöntőknél jár, és a címvédő Arsenal már kiesett a sorozatból. Az előző körben a Southampton búcsúztatta. A további angol sztárcsapatok közül a Liverpool is elhullott, miután a Manchester United 3-2-re verte.

FA Kupa, nyolcaddöntő

Barnsley-Chelsea

ma, 21 óra, tv: Spíler1

 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás