Hány olyan élsportoló van itthon, aki lelki terrorban készül fel? Kit hogyan félemlítettek meg, hogy mostanáig nem mert beszélni? Dr. Lénárt Ágota, a Testnevelési Egyetem tanszékvezető egyetemi docense kíméletlenül elénk tárja, hogy milyen hibás edzői mintákkal dolgoznak azok a sportszakemberek és edzők, akik azt hiszik, hogy „az eredmény csak veréssel, megaláztatással érhető el, és hogy le kell rombolni a versenyző személyiségét ahhoz, hogy újra föl tudjuk építeni” – írja a Mandiner.

Mekkora a szülők felelőssége, hogy milyen edzőt választanak? Vajon feltűnik-e nekik, ha lelkileg sérül a gyermekük? Miért most és miért visszamenőleg tört felszínre Cseh László és Turi György, valamint a mester és további tanítványai közötti konfliktus?

Az olimpiai sportolók és csapatok lélektani felkészítésével évtizedek óta foglalkozó sportpszichológus tapasztalatai sokakat meglepnek majd, íme a diagnózis: a változás elkerülhetetlen, azoknak az edzőknek nincs helyük az élsportban, akik tarthatatlan módszereiken nem tudnak, vagy nem akarnak változtatni.