RETRO RÁDIÓ

Gurisatti Gréta: Az arany lebeg a szemünk előtt





Túlzás nélkül állítható, hogy sistergős formában játszott a trieszti olimpiai selejtezőn a Bíró Attila kapitány vezette női vízilabda-válogatottunk. Valamennyi ellenfelével könnyen végzett, így lassan kezdhetünk álmodozni egy ötkarikás éremről is. 



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.01.
Vízilabda-válogatott

De vajon valóban álmodozhatunk-e? Ezt a kérdést tettük fel Gurisatti Grétának, nemzeti együttesünk egyik erősségének.

Gurisatti Gréta, a Dunaújváros alapembere (Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap DH)

 

Együtt a tigrisekkel

– A tokiói olimpián tíz csapat vesz részt, a mi csoportunkban nincs igazán könnyű ellenfél, amelyet félvállról lehetne venni – jelentette ki a dunaújvárosiak alapembere. – Itt szerepel az olimpiai bajnoki címvédő Egyesült Államok, továbbá a mindig veszélyes orosz együttes, no meg két ázsiai „tigris”, Kína és Japán. Nem tévedek nagyot, ha kijelentem, az oroszokkal leszünk harcban a csoport második helyéért, és ha őket megelőzzük, jó pozícióból várhatnánk a negyeddöntőt. Gurisatti felhívta a figyelmet arra, hogy senki se gondolja, hogy az ázsiaiak ellen könnyed játszadozás végén hullik ölükbe a győzelem.– Kína mindenkinek feladja a leckét, hiszen akaratos játékosokból áll a csapatuk. Ha a játékosaik egyéni képességeit nézzük, nem szerepelnek ugyan a legjobb hat együttes között, de azért kemény dió lesz a legyőzésük.

Lebegő japánok

Gréta érdekességgel is szolgált. A japánokat így jellemzi: más által nem játszott, kellemetlen stílusukkal mindig meglepik az ellenfeleket. – Számomra úgy fest, mintha lebegnének a vízen, ráadásul állandóan a játékosok labdát őrző kezét támadják. Gyorsak, rámenősek és az olimpia halasztása miatt sok idejük volt arra, hogy igazán jó csapatot építsenek. Tudják, hazai medencében illik bizonyítaniuk. Nincs mese, alaposan fel kell készülnünk belőlük is.

Csoportmeccs után döntő

Az Egyesült Államok válogatottja vita nélkül a mezőny jelenlegi legerősebb együttese. Az volna az igazi, ha a magyar lányok a csoportmérkőzés után újfent csakis a döntőben futnának össze velük. Amúgy éppen elég – három – alkalommal végzett olimpián a negyedik helyen a magyar együttes, most már valamelyik érmet kellene bezsebelni az ötkarikás játékokon Tokióban. – Kérdés, hogy melyiket? Minden sportember vágya az első hely, így nekünk is az arany lebeg a szemünk előtt. Majd meglátjuk, melyik csapatnak sikerül.





Ezeket olvastad már?
Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

Meglepő fordulat, ezt kevesen várták a Fradi kegyvesztett sztárjától

Meglepő fordulat, ezt kevesen várták a Fradi kegyvesztett sztárjától

Ezer kilométer buszozás, újra lecsapna a Fradi réme

Ezer kilométer buszozás, újra lecsapna a Fradi réme

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás