Ha a Kisvárda elleni vesztes hazai NB I-es nyitány után a Fradi focistáinak sikerült a Slavia Praha kiejtése a BL-selejtezőben, akkor a Mezőkövesd elleni hétvégi gólzápor (4-1) után a Young Boys sem számíthat tőlük sok jóra. Peter Stögertől mégis távol áll a hurráoptimizmus, sőt.

Adnan Kovacevicék (balra) megszenvedtek a Mezõkövesd elleni sikerért

Adnan Kovacevicék (balra) megszenvedtek a Mezőkövesd elleni sikerért
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Az osztrák edző a fölényes bajnoki diadal után a nehézségeket emelte ki, tekintettel már az óriási téttel bíró, szerdai berni meccsre.

Nehéz az erőltetett menet

„Nem a legkönnyebb összeállítani a kezdőt. Néhányan nem velünk kezdték a felkészülést, hanem az Eb-n voltak, néhányan sérülésből jöttek vissza, és két-három naponta meccset játszunk. Nem mindenki áll készen arra, hogy kezdő legyen, vegyes a helyzet. És néha nincs is sok lehetőségünk, hogy változtassunk. De az a feladatunk, hogy mindig megtaláljuk a legerősebb Fradit”

– utalt Stöger a klub honlapján arra, hogy a csapata bő három héten belül már a hatodik mérkőzésére készül.

Bolit meg kellett nevelnie

Habár az utóbbi időszak sorozatterhelésébe két vereség is becsúszott (igaz, a Slavia elleni 0-1 továbbjutást ért), a MOL Fehérvár elleni rangadót pedig elhalasztották, most az újabb Bajnokok Ligája-csoportkör elérése a legfontosabb. Ehhez már csak egyetlen nehéz ellenfél, a svájci bajnok Young Boys áll a zöld-fehérek útjában.

Jó hír, hogy Franck Bolinak jót tett a mellőzés (két gólt szerzett a Mezőkövesd ellen), ellenben rossz, hogy Stöger szerint korábban „nem volt tökéletes” az elefántcsontparti csatár hozzáállása.

Kérdéses Tokmac játéka

A legaggasztóbb viszont, hogy a szombati bajnoki hajrája előtt sántikálva hagyta el a pályát Tokmac Nguen, aki a BL-selejtezők előző körében, Prágában is a Fradi legveszélyesebb támadója volt.

„Reméljük, Tokmacnak nincs baja, de még nem tudjuk pontosan”

– reménykedett Stöger, hogy a norvég légiós felépülhet a svájci odavágóig.