Fővárosi kiesési rangadóval folytatódik az NB I





Két gyenge formában lévő fővárosi csapat mérkőzésével indul ma a labdarúgó NB I 13. fordulója.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.04.
NB I

A Budafok ma 20 órakor az Újpestet látja vendégül az NB I-ben. A két fővárosi alakulat gyenge formát mutat, mindketten közelebb állnak a kiesőzónához, mint a dobogóhoz.

Hajdi Péter (balra) és újpesti társai négy nyeretlen meccs után győznének (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

Balhés meccs augusztusban

Az Újpest augusztus 23-án az NB I 2. fordulójában találkozott a Budafokkal és emlékezetes meccset hoztak össze. Két látványos gól született, a lila-fehérek játékosa, Simon Krisztián kapásból, a vendégek csatára, Zsóri Dániel szabadrúgásból talált be. Utóbbi, a Budafok Puskás-díjas labdarúgója a ráadás perceiben szándékosan rálépett a földön fekvő Risztevszkire, aki felpattant és meglökte Zsórit. Mindkét focistát kiállították, balhés véget ért a találkozó.

Gyenge formát mutatnak

A Budafok az utóbbi három meccsén nem tudott győzni, míg az Újpest zsinórban négy nyeretlen mérkőzésnél jár a bajnokságban, vagyis gyenge formát mutatnak. Előbbit négy, utóbbit mindössze egy pont választja el a kieső helytől. Ez azt jelenti, hogy a mai meccs vesztese közelebb sodródhat a veszélyzónához, ahol a forduló előtt a Diósgyőr és az Újpest áll.

Az MTK ellen javítana a Honvéd

Habár a budafoki és az újpesti csapat gyenge formát mutat, a Honvéd mindkét gárdát alulmúlja. A kispestiek sorrendben hat nyeretlen meccsnél járnak, és az utolsó helyről várják a fordulót. Ezúttal azzal MTK-val találkoznak, amely hatodik a tabellán, és mindössze két pont választja el a dobogótól. A mezőny ötödik fővárosi klubja, a Ferencváros a Diósgyőr otthonában lép fel.

Az NB I 13. fordulójának programja

Péntek

Budafok-Újpest 20 óra

Szombat

ZTE-Mezőkövesd 14.45

Diósgyőr-Ferencváros 17.00

Puskás Akadémia-Kisvárda 19.30

Vasárnap

Honvéd-MTK 15.15

Paks-Fehérvár 17.30

Az M4 Sport élőben közvetíti a mérkőzéseket.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás