RETRO RÁDIÓ

Felépült a vírusból, világsztárok közé emelkedett a magyar klasszis





A középdöntős csoportja éléről várja a mai folytatást a magyar férfi kézilabda-válogatott az egyiptomi világbajnokságon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.21.
világbajnokság

Ma este 18 órától Brazília ellen lép pályára a magyar válogatott a vb-n. Miután Gulyás István együttese hibátlanul zárta az első szakaszt, így négy ponttal, az élről várja a folytatást a középdöntő I. csoportjában.

Bánhidi Bencét választották a németek elleni meccs legjobb játékosának (Fotó: Facebook)

Nyolcból nyolc

A magyar csapat kedden este 29-28-ra legyőzte Németországot. Több hőse is volt a sikernek, de talán Bánhidi Bence emelkedett ki leginkább a válogatottból. A szegediek beállósa hibátlanul játszott, nyolcból nyolc dobása a német kapuban landolt, nem csoda, hogy őt választották a meccs legjobbjának. Sőt, már a világ legjobbjai között tartják számon.

- Két dolgot emelnék ki, ami nagyon kellett a győzelemhez: az egyik a védekezésünk, a másik Bánhidi Bence - fogalmazott Máthé Dominik, a magyar válogatott másik kiválósága. - Nyolc gól, hetesek kiharcolása, két percek, kiváló védőmunka, ezért ő most a világ egyik legjobb beállósa.

Betegségből épült fel

Kemény időszak áll Bánhidi Bence háta mögött. A 25 éves kézilabdázó szeptemberben elkapta a koronavírust, és teljesen legyengült.

- Hirtelen jelentkeztek a tünetek, az első öt napban szenvedtem, teljesen elhagyott az erőm, ledöntött a lábamról – mesélte Bánhidi korábban a Metropolnak. – Nem hagyhattam el a lakást, de eszembe sem jutott volna elindulni. Öt nap után hirtelen enyhültek a tünetek. Hajlamosak vagyunk lazábban venni a szabályokat, ameddig nem tapasztaljuk meg, hogy mennyire kemény dolgokat művel ez a vírus. Javaslom, mindenki tartsa be a szabályokat!

Bánhidi hat hétig nem edzett, csak október végén kezdte el a munkát. Gyakorlatilag két és fél hónap alatt olyan szintre hozta magát, hogy máris a vb egyik legjobb játékosának tartják.

Egymásért küzdenek

Óriási lehetőség előtt áll a magyar válogatott, miután négy pontot hozott magával a csoportkörből. Ez azt jelenti, hogy a középdöntő három meccséből két győzelem is elég lehet a továbbjutáshoz. Bánhidi elárulta, ők nem számolgatnak, minden meccsen győzni akarnak. Így ma este Brazília ellen is.

- A németek elleni győzelmünk kulcsa a türelmünk és az egymásért való küzdés volt - értékelt Bánhidi. - Ez óriási löketet és önbizalmat adhat nekünk a középdöntőre. Megyünk tovább, készülünk a következő mérkőzésre.

Férfi kézilabda-vb, középdöntő

Magyarország-Brazília

csütörtök, 18 óra, tv: M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
Megrendülten jelentették be a hírt, elhunyt a kiváló magyar sportoló

Megrendülten jelentették be a hírt, elhunyt a kiváló magyar sportoló

„Azt gondoltam, 19 évesen majd jól becsajozom” – házasságáról vallott az olimpiai bajnok magyar pólós

„Azt gondoltam, 19 évesen majd jól becsajozom” – házasságáról vallott az olimpiai bajnok magyar pólós

Gulácsi-mágiát csodál a Bundesliga: új becenevet kapott a magyar válogatott sztárja

Gulácsi-mágiát csodál a Bundesliga: új becenevet kapott a magyar válogatott sztárja

Káosz Münchenben: bukott edző pótolhatja Lőw Zsoltékat

Káosz Münchenben: bukott edző pótolhatja Lőw Zsoltékat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás