Bánhidi Bence a koronavírusról: Teljesen elhagyott az erőm, ledöntött a lábamról





Bánhidi Bence ugyan felgyógyult a koronavírus-fertőzésből, erőnlétileg nagyon legyengült.



Megosztás
Szerző: Szabó Tamás
Létrehozva: 2020.10.15.
koronavírus kézilabda Bánhidi Bence gyógyulás

A Szeged férfi kézilabda-csapata csütörtök este a Porto vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligájában. A magyar csapatnak sorra elmaradtak a meccsei, mert hat játékos is pozitív koronavírus-tesztet produkált. Köztük volt a 25 éves Bánhidi Bence, aki keményen megküzdött a fertőzéssel.

Bánhidi Bence Fotó: Nemzeti Sport

A világ legjobbjai közé sorolják Bánhidi Bencét a posztján. A Szeged és a magyar válogatott beállósát idén az Európa-bajnokság és a Bajnokok Ligája álomcsapatába is beválasztották. Az ellenfelek rendre ütik-vágják őt a meccseken, de gyakorta ő jön ki győztesen a csatákból. Azonban a Metropolnak elárulta, a koronavírus ellen hiába küzdött, esélytelennek bizonyult.

„Hirtelen jelentkeztek a tünetek, az első öt napban szenvedtem, teljesen elhagyott az erőm, ledöntött a lábamról - mesélte Bánhidi. - Nem hagyhattam el a lakást, de eszembe sem jutott volna elindulni. Öt nap után hirtelen enyhültek a tünetek. Hajlamosak vagyunk lazábban venni a szabályokat, ameddig nem tapasztaljuk meg, hogy mennyire kemény dolgokat művel ez a vírus. Javaslom, mindenki tartsa be a szabályokat!”

Bánhidi Bence már jobban van, negatív tesztet produkált, azonban a tünetei miatt többet kell kihagynia.

„Tünetmentes pozitív teszt esetében 2–4 hét a javasolt fizikai kímélet, nekem viszont tüneteim is voltak, ezért két héttel többet kell kihagynom. Már jól vagyok, a jövő héten lesz egy vizsgálatom, ha minden rendben lesz, akkor október utolsó hetében vagy november elején nekivághatok az edzésnek. Nem nulláról, hanem mínusz húszról kezdem a munkát. A nyári holtidények után általában némi súlyfelesleggel indulok, de mindig gyorsan utolérem magam, mert teniszezek és futok is. Most azonban hat hete konkrétan semmit sem csinálhattam. Ennyi időt még soha nem töltöttem el mozgás nélkül. Érdekes szituáció lesz.”

Bánhidi csapattársai csütörtök este a Porto otthonában lépnek fel a Bajnokok Ligájában. Az Európai Kézilabda Szövetség a hét mérkőzésének választotta a csatát, mert a két gárda először találkozik egymással.

„Kénytelenek vagyunk így is, számos hiányzóval kiállni a BL-ben, nem rajtunk múlik. Függetlenül a helyzettől, szeretnénk jól teljesíteni. Szurkolok a fiúknak!”

A szegedieknek ez lesz a második mérkőzése a BL-ben, az első fellépésükön 26-23-ra kikaptak Kielcében.





Ezeket olvastad már?
Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Komoly pénzt kaphatnak, Gulácsi Pétert még a nyáron eladhatják

Komoly pénzt kaphatnak, Gulácsi Pétert még a nyáron eladhatják

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás