A fantasztikus eredményekkel büszkélkedő sportember, a diszkoszvetés Eb-győztese szerencsésnek mondhatja magát, hiszen már rég óta várt arra a pillanatra, hogy megcsörrenjen a telefonja, és meghallja a hírt: van szív! Róbert már nagyon hosszú ideje várt, hiszen tisztában volt azzal, hogy csak egy szívátültetés segíthet rajta, ugyanis a saját motor már nem szuperált úgy, ahogyan kellett volna.

Fazekas Róbert egyre jobban érzi magát

Fazekas Róbert egyre jobban érzi magát Fotó: Nemzeti Sport

Frontmentesen

A műtét óta óta mondhatni tökéletesen érzi magát, egyedül családja hiányzik neki.

– A frontokat nem érzékelem, semmilyen hatással nincsenek rám. Egyre fittebb, egyre jobb kondícióban érzem magam, remélem hamarosan már nem csak a klinika folyosóin sétálgathatok. Persze szigorú védőruházatban, steril körülmények között.

Fazekasra a koronavírus mellett amiatt is kell vigyázni, nehogy a szíve kilökődjön.

Egyelőre egyedül

Életmentő műtétje óta egyágyas szobában gyógyul, családjával csak telefonon keresztül tarthatja a kapcsolatot az atléta.

– Bár sem a feleségem, sem Réka lányom nem látogathat, de telefonon naponta többször is beszélgetünk. Nagyon jóleső érzés, hogy a kalapácsvetés korábbi kiválósága, Annus Adrián is érdeklődik hogylétem iránt. Egyelőre neki is azt tudom mondani, minimum három hétig még a klinikán kezelnek.

Segített a korona

A hivatalos szabályok szerint Fazekas nem tudhatja, ki volt a donor. De ismeretlenül is hálás annak a német férfinek, aki megmentette az életét. Megtudta, hogy egy hozzá hasonlóan nagy termetű, százkilós úrtól kapta meg az új ketyegőt.

– Viszont az számtalanszor az eszembe jut, hogy én a koronavírusnak (is) köszönhetem, hogy új szívet kaptam, ugyanis Németországban – úgy értesültem – a fertőzés miatt nem végeznek szervátültetéses műtéteket. Így, nekem is juthatott egy új „motor”.