RETRO RÁDIÓ

Falusi csapatból került a topligába a magyar tinikapus





Pár nap alatt óriásit fordult a világ Onódi Ákossal, a 19 éves magyar futballkapussal.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.12.
aston villa tinikapus onódi ákos

A koronavírus miatt pénteken az ificsapattal állt ki az Aston Villa a Liverpool ellen az FA Kupában. A birminghami klub kapuját a 19 éves Onódi Ákos védte, és habár csapata 4-1-re kikapott, ő számos dicséretet kapott. Azóta folyamatosan pörög a neve a brit focioldalakon.

Onódi Ákos Fotó: James Williamson/Getty Images

Bravúrok sora

Onódi Ákos nyolc védést mutatott be az Aston Villa kapujában a Liverpool ellen. A meccs után a Liverpool egyiptomi csatára, Mohames Szalah külön kiemelte Onódi nevét, sőt a csapat sztáredzője, Jürgen Klopp is dicsérte.

- Egy nappal a mérkőzés előtt tudtam meg, hogy szerepet kapok a Liverpool ellen – mesélte Onódi. - Váratlan szituációban kellett bizonyítanom. Úgy fest, a hirtelen stresszhelyzet, az adrenalin jót tesz a teljesítményemnek.

A Mindszentpuszta SE-ben kezdett

A 2001-es születésű Onódi Ákos egy Győr-Moson-Sopron megyei községben, Mezőörsön járt iskolába, és a Mindszentpuszta SE csapatában kezdett futballozni. A megyei harmadosztályú csapatból kilenc éves korában került Győrbe, ahol a Fehér Miklós Akadémia növendéke volt. Folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtott, sztárklubok figyelmét is felkeltette. Próbajátékra hívták őt Liverpoolba, amely végül nem marasztalta őt, de az Aston Villa lecsapott rá, és 2018 nyarán szerződtette. Az angol klubnál végig járta a korosztályos csapatokat, előbb az U18-as kerethez tartozott, majd fél évvel ezelőtt az U23-as együtteshez került. Nyár óta minden nap a felnőtt csapattal edz.

Korai még a Premier League

Onódi Ákos azt mondta: korai még arról beszélni, hogy mikor mutatkozhat be az angol bajnokságban, addig ugyanis még sok munka vár rá.

- Nagyon sok munka és tapasztalat kell még ahhoz, hogy esetleg a későbbiekben debütálhassak az angol bajnokságban, és ott is meg tudjam állni a helyemet – vélekedett az ifjú kapus.





Ezeket olvastad már?
Elvesztette a melltartóját, meglesték a villantó kebelcsodát a tengerben

Elvesztette a melltartóját, meglesték a villantó kebelcsodát a tengerben

„Csinálja más” – Dárdai Pál máris elbúcsúzott Berlinben?

„Csinálja más” – Dárdai Pál máris elbúcsúzott Berlinben?

Most jön a neheze, újra nyertek a magyar lányok

Most jön a neheze, újra nyertek a magyar lányok

Ez aztán a luxus: félmilliós táskával fotózták le Szoboszlai Dominikot

Ez aztán a luxus: félmilliós táskával fotózták le Szoboszlai Dominikot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás