Kevés pihenőhöz jut december óta a Fradi női kézilabda-csapata, amely szinte folyamatosan pályán van. A zöld-fehérek az NB I-ben és a Bajnokok Ligájában is érdekeltek, ma este például a nemzetközi porondon lesz jelenésük.

Klujber Katrin (zöldben) és társai a Metz ellen folytatják Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet

A Metz ellen folytatják

Csoportja ötödik helyéről várja a mai folytatást a Ferencváros a Bajnokok Ligájában. Elek Gábor együttese szerdán este a Metz csapatát fogadja, amely két pont előnnyel áll előttük.

A Metzet jobb csapatnak tartom, mint a múlt szombati ellenfelünket, az Esbjerget, amelytől vereséget szenvedtünk – fogalmazott Elek Gábor a Fradi honlapján. – Nagy kérdés kiket tudunk bevetni a Metz ellen, az viszont biztos, hogy a támadójátékunknak javulnia kell.

A Ferencvárosnak az első hatban kell végeznie a nyolctagú csoportban a továbbjutáshoz.

Ezerrel készülnek

December 30-án kezdődött a Ferencváros erőltetett menete, amely azóta három-négy naponta lép pályára. Hol az NB I-ben, hol a Bajnokok Ligájában van meccse a zöld-fehér lányoknak. A feszített tempó február 6-ig tart, utána kivételesen egy hetet pihenhet a csapat.

– Szerda-szombat ritmusban játszunk, megfelelő terhelést is pihenőidőt kapunk – vélekedett Klujber Katrin, az FTC játékosa. – Máris nyakunkon van a következő meccs, ezerrel dolgozunk azon, hogy sikerrel zárjuk.

Csúcsrangadó a Győr ellen

Mához két hétre a Győr elleni csúcsrangadó vár a Ferencvárosra a magyar bajnokságban. Mindkét csapat veretlen, száz százalékos teljesítménnyel áll, a győriek nyolc, a Fradi kilenc meccsüket nyerték meg. A tavalyi bajnoki idényben a koronavírus-járvány miatt nem avattak győztest, előtte négy éven át a Győr végzett az első helyen, míg a fővárosi zöld-fehérek rendre másodikok lettek. 2005 óta csak kétszer fordult elő, hogy ne a győriek nyerjék a bajnokságot, rendre a Fradi szakította meg a sorozatot.

Bajnokok Ligája, A-csoport

Ferencváros-Metz

Ma, 18.45, TV: Sport1