A dán szövetség vasárnap közösségi oldalán adott tájékoztatást Christian Eriksen egészségi állapotáról. Megnyugtatott mindenkit, Eriksen állapota stabil. Hozzátette: a további vizsgálatok érdekében kórházban marad a 29 éves támadó középpályás. Elmondták, vasárnap reggel volt lehetőségük beszélni vele, a focista üdvözletét küldte csapattársainak.

A foci-Eb eddigi meccsei közül egy sajnálatos esemény miatt lett emlékezetes a dán–finn meccs. A dánok középpályása az első félidő végén egy ártalmatlan szituációban mozgása szétesett és arccal a földre zuhant. A játékos ápolása azonnal elkezdődött, újra kellett éleszteni, életéért hosszú percekig küzdöttek a pályán. Végül szerencsére sikerült megmenteni a játékost.

Európában, sőt a világon is rengetegen szorítanak érte és mindenki egy emberként reméli, hogy a játékos teljesen felépüljön. Többek között Vilmos herceg és Katalin hercegné is együttérző üzenetet írt neki a hercegi pár Twitter- oldalán.

„Biztató híreket kaptunk Christian Eriksenről, mindannyian gondolunk rá és a családjára. Gratulálunk az orvosi csapatnak és Anthony Taylor játékvezetőnek, akik nyugodtan és gyorsan kezelték a helyzetet” – írták a közösségi oldalon.

Encouraging news about Christian Eriksen, we are all thinking about him and his family. Well done to the medical team and Anthony Taylor for their calm and swift action. W

— The Duke and Duchess of Cambridge (@KensingtonRoyal) June 12, 2021