Ezen a nyáron, június 11. és július 11. között, 12 európai városban rendezik meg a labdarúgó-Eb meccseit. A részben budapesti Eb kapcsán az a cél, hogy a Puskás Arénában sorra kerülő meccseket telt ház előtt rendezzék meg. De csak abban az esetben, ha a szurkolók megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek.

Lehetnek nézők a nyári Eb-n a Puskás Arénában

Lehetnek nézők a nyári Eb-n a Puskás Arénában

Két negatív teszt

A külföldi mérkőzésekre elutazó szurkolóknak be kell tartaniuk az adott országok határátlépésre vonatkozó korlátozásait és szabályait. A rendező országok jellemzően nem adnak felmentést ezen szabályozások alól a jeggyel rendelkező szurkolóknak. A Budapestre utazó külföldi állampolgárok az országba történő belépést megelőző öt napban elvégzett két negatív Covid-teszttel, vagy hat hónapnál nem régebbi megbetegedést igazoló dokumentummal jöhetnek Magyarországra. A mérkőzéseken való részvétel továbbra is önkéntes: azok a szurkolók, akik szeretnék visszaváltani korábban megvásárolt jegyeiket, április 22-én 18 óráig tehetik meg az UEFA hivatalos jegyértékesítési felületén, ez esetben az UEFA a teljes vételárat visszatéríti számukra.

Négy budapesti meccs

A magyarok az Eb csoportkörében június 15-én a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják a Puskás Arénában. Itt rendezik a Portugália-Franciaország találkozót, és a nyolcaddöntők egyik mérkőzését.

– Az MLSZ feladata most, bő két hónappal az esemény előtt, hogy tervezzen, és próbáljon átlátható helyzetet teremteni a jegyvásárlók, szurkolók számára. A részletekről ezen héten adunk bővebb tájékoztatást – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Április 19-ig várnak választ

Nyolc rendező város már megerősítette, hogy a járványhelyzet, valamint a helyi átoltottság előrelátható júniusi-júliusi alakulása alapján stadionja várhatóan mekkora kapacitással fogadhat szurkolókat. Az UEFA közleménye szerint München, Róma, Bilbao és Dublin április 19-ig haladékot kapott arra, hogy közölje a nézők beengedésére vonatkozó elképzelését annak érdekében, hogy rendező maradhasson. Az európai szövetség az egészségügyi világszervezettel, a WHO-val is együttműködik annak érdekében, hogy csökkenteni tudja a koronavírus-világjárvány jelentette kockázatokat.