Remekül indult a Ferencváros BL-szereplése, a zöld-fehérek a Barcelona otthonában bátran és szervezetten játszva kezdték a mérkőzést. Tokmac lesgóljánál és Isael zúgó kapufájánál a hajszál választotta el Rebrov fiait az álomszerű kezdéstől.

Tokmac hatalmas gól vágott, de les miatt érvénytelenítették (fotó: Reuters)

Az ébresztőt aztán Messi fújta, aki egy cselsorozat végén betört a tizenhatoson belülre, ahol csak szabálytalanul tudták megállítani. A jogosan megítélt büntetőt aztán a sértett vágta a bal alsóba, Dibusz közel járt, de nem tudott hárítani (1-0).

A félidőre kettőre nőtt a különbség, egy szépségdíjas akció végén a tinisztár, Fati „csizmaszárral” lőtt a hálóba (2-0). Ekkorra már a hazaiak uralták a mérkőzést és a játék jobbára a Fradi tizenhatosának környékén zajlott.

A játék képe a fordulás után sem változott, a mezőnyfölényt Coutinho váltotta gólra egy távoli lövéssel (3-0).

Kulcsmomentum, Pique kiáll, a Fradi tizenegyest rúghat (fotó: Reuters)

Mikor már sokan lefutottnak hitték a találkozót, akkor Tokmac futotta le Piquét, aki csak lerántani tudta a villámgyors támadót a büntetőterületen belül. Járt a tizenegyes és járt a piros lap is. A büntetőt Kharatin váltotta gólra (3-1).

Az első Fradi gól a BL csoportkörében 25 év elteltével (fotó: Reuters)

Pár percig úgy tűnt, itt a nagy esély, be is szorult a Barca, de újabb gólt tudtak szerezni egy gyors kontra végén, Pedri lőtt középről a hálóba, ezzel végképp eldöntve a három pont sorsát (4-1). A végjátékban még Dembelé tette igazán magabiztossá a hazaiak győzelmét, Messi passzából iratkozott fel a góllövőlistára (5-1).

Barcelona – Ferencváros: 5-1 (2-0)

Gólszerzők: Messi, Fati, Coutinho, Pedri, Dembelé illetve Kharatin

A zöld-fehérek legközelebb október 28-án a Dinamo Kijevet fogadják Budapesten.