Mike Tyson legutóbb 2005-ben bokszolt, profiként ötven győzelmet aratott, és hatszor kikapott. Ellenfele, Roy Jones Jr. Jones csak két éve, 2018-ban fejezte be profi pályafutását, 66 mérkőzésén 57 sikert ért el, és kilenc vereséget szenvedett. Azonban Roy Jones Jr. ide vagy oda, kettejük november 28-i mérkőzése leginkább Mike Tyson miatt érdekes. A Metropol felidézi Tyson karrierjének öt legfontosabb pillanatát.

Mike Tyson legutóbb 2005-ben bokszolt Fotó: AFP

A legfiatalabb világbajnok

Mike Tyson 1986. november 22-én a második menetben kiütötte a WBC akkori világbajnokát, Trevor Berbicket. Ezzel a sikerrel történelmet írt, hiszen 20 évesen és négy hónaposan nehézsúlyú világbajnok lett. Ilyen fiatalon azóta sem sikerült senkinek ez a bravúr.

Az első vereség

Tyson 37–0-s rekorddal lépett be a 90-es évekbe, ebből 33 kiütés volt. Ekkor már folyamatosan a botrányairól és a magánéleti problémáiról cikkeztek, és formán kívül lépett ringbe James Buster Douglas ellen, aki kettejük tokiói meccsén a tizedik menetben kiütötte Tysont.

Nemi erőszak

1992-ben Mike Tyson egy éjszakát töltött el egy szépségkirálynővel, Desiree Washingtonnal, aki nemi erőszak vádjával feljelentette őt. Elítélték az ökölvívót, aki hat év börtönt kapott. Jó magaviseletért 1995 tavaszán szabadult, mindvégig ártatlannak érezte és vallotta magát.

Fülharapás

Mike Tyson 1996 novemberében és 1997 júniusában is megmérkőzött Evander Holyfielddel, de mindkétszer vereséget szenved. Az első meccset TKO-val vesztette el a 11. menetben, míg a második ütközetük botrányba fulladt. Tyson a 3. menetben kiharapott Holyfield füléből egy darabot, és leléptették.

Marihuána birodalom

Tyson Holistic címkével Mike Tyson 2016 óta kannabisz-származékokat tartalmazó termékeket értékesít. Ezzel a biznisszel nagyjából havi 500 ezer fontot (200 millió forint) termel. Tyson rendszeres marihuánafogyasztó, úgy véli, nyugodtabb személyiség lett a szertől. Los Angelesben él, az Egyesült Államok legnépesebb államában, Kaliforniában 2018. január 1-jétől legális a marihuána forgalmazása és fogyasztása.